Mare surpriză pe piața valutară: Evoluție explozivă pentru o monedă europeană, maximum din ultimii doi ani

Joi, 26 Septembrie 2024, ora 03:25
565 citiri
Mare surpriză pe piața valutară: Evoluție explozivă pentru o monedă europeană, maximum din ultimii doi ani
Lira sterlină a urcat la un maximum al ultimilor doi ani FOTO: Yahoo

Experții financiari internaționali au anunțat că în ultimii doi ani, o mare putere de pe bătrânul continent a avut „cele mai bune date din lume”, economia depășind în mod constant așteptările – iar Banca Centrală a Angliei este mai precaută decât altele. Acum, lira sterlină urcă exploziv la 1,20 euro pentru prima dată în mai bine de doi ani, atingând un maximum, deoarece ultimele cifre arată că Germania este pe cale să intre în recesiune.

Lira sterlină a crescut cu aproape un cent față de moneda unică la niveluri nemaivăzute din aprilie 2022 – deoarece datele sondajului lunar în afaceri au arătat un contrast puternic între Regatul Unit și zona euro, potrivit Yahoo.

Într-o sesiune dinamică pentru lira sterlină, moneda a urcat, de asemenea, față de dolar la 1,3359 dolari, un maxim de doi ani și jumătate. Experții de la Goldman Sachs prevăd că va atinge 1,40 dolari în 12 luni.

Ucraina a intrat cu bocancii în planurile lui Putin: ”Vom vedea lovituri directe cu rachete asupra Kremlinului”

Într-o notă adresată clienților ieri, experții de la Deutsche Bank – cel mai mare creditor al Germaniei – au spus că există încă speranțe către „o apreciere a lirei sterline”.

Ei au sugerat că în ultimii doi ani, Marea Britanie a avut „cele mai bune date din lume”, economia depășind în mod constant așteptările – iar Banca Angliei este mai precaută decât alte bănci centrale în ceea ce privește reducerea ratelor dobânzilor.

„Acest lucru a făcut un punct favorabil pentru moneda pe care o vedem că continuă până la sfârșitul anului și evenimente cu risc, cum ar fi bugetul de toamnă”, au spus experții Deutsche.

Putin a scăpat situația de sub control: Bomba nucleară care ”ticăie” pe submarinul Rusiei scufundat VIDEO

Slăbiciunea monedei euro de ieri a venit după ce cifrele indicelui managerilor de achiziții (PMI) au arătat o scădere tot mai profundă în Germania, cea mai mare economie a continentului, locurile de muncă fiind tăiate cu cel mai rapid ritm de după pandemie.

A fost cea mai recentă lovitură pentru zona euro asediată. În Marea Britanie, creșterea – deși mai mică decât se aștepta – și-a depășit cu ușurință rivalii europeni. În Germania, PMI din septembrie – o lectură lunară a activității din sectorul privat – a scăzut la 47,2, un minim din șapte luni.

Cancelarul german Olaf Scholz a calificat interesul UniCredit pentru Commerzbank drept „un atac neprietenos”. Banca italiană – condusă de celebrul dealmaker Andrea Orcel – și-a majorat participația în rivalul său german de la 9% la 21%, pe fondul speculațiilor că plănuiește o preluare completă.

Dar, în semn de ostilitate tot mai mare față de mișcarea din Germania, Scholz a spus ieri că se opune „atacurilor neprietenoase” asupra băncilor țării sale.

Ucraina nu poate răpune Rusia, după 940 de zile: Aprobarea SUA pentru Kiev ce îl împinge pe Putin spre înfrângere

Vorbind în marja unui eveniment de la New York, el a adăugat: „Preluările ostile nu sunt un lucru bun pentru bănci și de aceea guvernul german s-a poziționat în mod clar în această direcție”.

Raportul sugerează că economia s-a redus cu 0,2% în trimestrul al treilea, după o contracție de 0,1% în perioada precedentă. Dacă ar fi confirmat de cifrele oficiale, aceasta ar îndeplini definiția tehnică a recesiunii.

Odinioară puterea industrială a continentului, Germania a devenit larg batjocorită drept „omul bolnav al Europei”. O mare parte din scăderea sa se datorează dimensiunii îngrozitoare a uriașei sale industrie auto, care se confruntă cu trecerea perturbatoare de la benzină și motorină la vehiculele electrice.

...citeste mai departe despre "Mare surpriză pe piața valutară: Evoluție explozivă pentru o monedă europeană, maximum din ultimii doi ani" pe Ziare.com

Pragul de impozitare al microîntreprinderilor ar trebui să scadă masiv pentru a nu pierde bani din PNRR. Ciolacu: „Dacă am fi avut niște miniștri mai implicați, nu eram azi aici”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va avea o discuție în Coaliția de guvernare privind reducerea pragului pentru impozitarea microîntreprinderilor la mai puțin de o cincime din plafonul...
Țara europeană din care bogații se pregătesc să fugă. De la „președintele bogaților” la „stigma față de cei cu bani”
Țara europeană din care bogații se pregătesc să fugă. De la „președintele bogaților” la „stigma față de cei cu bani”
Noul premier al Franței a anunțat un plan de a crește taxele pentru cei bogați, ceea ce ar putea să îi facă pe unii dintre cei avuți să se mute din țară. În același timp, oamenii cu...
#moneda europeana, #lira sterlina, #lira dolar euro, #lira sterlina Marea Britanie, #Marea Britanie , #Stiri Finantare

Curs valutar

1 EUR = 4.9752 RON

-0.0007

1 USD = 4.5471 RON

-0.0050
  1. Încă o investiție importantă pentru frații Pavăl. Creatorii Dedeman ridică un mare ansamblu comercial
  2. Merită efortul să deții o mașină electrică? Concluzia unui șofer care conduce de patru ani un astfel de vehicul
  3. Dacia a dezvăluit SUV-ul Bigster, cel mai mare model din istoria mărcii. Autoturismul va fi produs tot la Pitești FOTO/VIDEO
  4. Șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților a demisionat după implicarea în scandalul Nordis
  5. Creatorul Bitcoin ar fi fost identificat. Ce spune acesta despre asocierea cu pseudonimul Satoshi Nakamoto
  6. Un brand emblematic în "Epoca de Aur" revine în actualitate. Decizia luată de proprietarii americani
  7. Ucraina îl lovește pe Putin unde îl doare cel mai rău. Investițiile Rusiei se prăbușesc
  8. Regulile de conducere pe care prea puțini șoferi le cunosc. Titi Aur: „Am o mare problemă"
  9. Înmatriculările de mașini electrice s-au prăbușit în România. Producătorii și importatorii acuză o „lovitură crâncenă”
  10. Cum producătorii de mașini din China pot fenta taxele vamale din UE. Reacția unui mare gigant auto