Vanzarile de carburanti ar putea stagna anul viitor

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 15:25
1538 citiri
Vanzarile de carburanti ar putea stagna anul viitor

Vanzarile de carburanti ar putea stagna anul viitor, in volum, la nivelul inregistrat in 2008 si 2009, apreciaza reprezentantii Asociatiei Romane a Petrolului (ARP), care reuneste cele mai mari companii de profil.

"La nivelul celor sase companii din ARP, ca volum, vanzarile de carburant la pompa sunt comparabile cu cele de anul trecut. Speram ca in 2010 volumul pietei sa fie comparabil cu nivelul de anul acesta", potrivit datelor asociatiei, precizeaza Mediafax.

ARP nu a furnizat alte informatii privind volumul si valoarea pietei de carburanti.


Reprezentanti ai Rompetrol Downstream au declarat in luna noiembrie ca la nivelul pietei romanesti de carburanti este asteptata in acest an o scadere cu 7% a volumelor comercializate, de la nivelul de 5,7 milioane de tone inregistrat anul trecut.


Din ARP fac parte Petrom (controlat de grupul austriac OMV), OMV Romania Mineraloel, Rompetrol Downstream (divizia de distributie a Rompetrol, detinut de KazMunaiGaz din Kazahstan), LukOil Romania (subsidiara companiei rusesti LukOil), MOL Romania (din grupul ungar MOL) si Agip Romania (parte a Eni, Italia).


Cele sase companii din ARP controleaza aproximativ 90% din piata romaneasca de carburanti.

 

#carburanti, # scaderi, # companii, # preturi , #stiri MOL