Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MOL va continua investitia in energii regenerabile, in Ungaria, dar nu si in Romania

MOL va continua investitia in energii regenerabile, in Ungaria, dar nu si in Romania

Grupul MOL din Ungaria face studii de fezabilitate pentru a-si alimenta cu energie electrica din surse regenerabile statiile din Ungaria, insa pentru moment nu ia in considerare si piata din Romania pentru acest proiect, a declarat marti vicepresedintele de retail al grupului MOL. "Vrem sa introducem in proiect si energia eoliana, in Ungaria, pentru alimentarea cu electricitate a statiilor. In prezent, se fac studii de fezabilitate. Teoretic, cu o turbina de 3,5-4 MW am putea alimenta intreaga retea de benzinarii din Ungaria", a declarat vicepresedintele de retail al grupului MOL, Laszlo Geszti, in cadrul unei conferinte de presa.


Potrivit acestuia, este un scenariu foarte indepartat posibilitatea ca acest tip de investitie sa fie implementat si in Romania.


Grupul are acum o singura benzinarie in Ungaria care foloseste energia solara in acest scop.


De asemenea, MOL vrea sa construiasca in Ungaria o centrala electrica din sursa geotermala, in colaborare cu alti doi parteneri la care ar urma sa detina o participatie de 33%.


In Ungaria, grupul are o cota de piata de 40%.


MOL detine in Romania 130 de benzinarii si o cota de piata de 12%. Compania tinteste spre o cota de piata de 15%, in urmatorii cinci ani.


MOL a intrat pe piata din Romania in 1995. De atunci si pana in prezent, compania a investit 155 milioane euro in benzinarii, fara a include si pretul terenului.


MOL Romania este o companie petroliera de retail, parte a Grupului MOL cu sediul la Budapesta, in Ungaria. Cu 15.000 de angajati, compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI. MOL detine trei rafinarii in Ungaria, Slovacia si Italia si opereaza 1000 de statii de alimentare in Europa Centrala si de Sud-Est.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1537 ori