Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MOL Romania a inregistrat un profit dublu si o crestere a cifrei de afaceri de 1,7%, in 2007

MOL Romania a inregistrat un profit dublu si o crestere a cifrei de afaceri de 1,7%, in 2007

MOL Romania a inregistrat in 2007 o crestere de 1,7% a cifrei de afaceri, la 533 milioane euro, fata de cea de aproximativ 525 milioane euro din 2006 si o dublare a profiutului a declarat directorul companiei, Zsolt Szalay.In ceea ce priveste profitul net al companiei inregistrat anul trecut, directorul MOL Romania a spus ca acesta este mai mult decat dublu fata de profitu net din 2006, peste 12 milioane de euro, insa fara a specifica cifra exacta.


Dupa criteriul throughput per site (n.r. adica dupa cantitatea medie de litri de carburanti vanduti pe statie in functie de numarul mediu de benzinarii si de zilele de functionare), compania MOL Romania a inregistrat o crestere de 7,8%. De asemenea, dupa acest criteriu, MOL Romania se afla pe locul al doilea in tara noastra, potrivit datelor Oil Association of Romania, a mentionat  Zsolt Szalay.


Cota pe piata de retail a fost in 2007 de 12,8%, fata de 14,4% in 2006.


"Tendinta pe piata este consumul crescut de Diesel, aproape o treime din vanzarile companiei sunt destinate clientilor de card", a precizat  Zsolt Szalay.


Potrivit oficialului MOL Romania, aceste cresteri ale cifrelor companiei s-ar datora mai multor motive, precum: trecerea la o platforma unica de operare (CODO - Company Owned Dealers Operated), datoita conditiilor externe ale pietei (volatilitatea pietei, pretul ridicat al petrolului), faptului ca in 2007 compania a inceput consolidarea Diviziei de Petchem (polietilena si polipropilena), reinnoirea portofoliului de servicii (de exemplu, anul trecut au lansat un nou serviciu de rambursare a TVA-ului, valabil in Slovacia si Ungaria, ceea ce inseamna ca in aceste tari, la cumpararea de carburanti, TVA-ul poate fi recuperat), dar si succesul inregistrat de Divizia de Lubrifianti. Totodata, o alta divizie care a inregistrat rezultate foarte bune (la nivel de grup) este Divizia de TVK, introdusa si in Romania.


In ceea ce priveste planul de investitii pentru acest an, Zsolt Szalay a spus ca MOL Romania intentioneaza sa deschida in 2008 un numar de zece benzinarii pentru care se vor investi 20 de milioane de euro, incluzand statiile ce ar putea fi deschise pe Autostrada Soarelui, in cazul in care MOL va castiga licitatia. Aceasta suma reprezinta totalul de investitii alocat pentru acest an. Statiile vor fi atat de tip greenfield, cat si de tip brownfield, iar compania este interesata doar de locatiile premium pentru lansarea acestor benzinarii.


Presedintele MOL Romania a mentionat ca in aproximativ doua luni vor deschide urmatoarea statie, cea de-a 124-a, dupa prima deschisa in acest an, la Ludus, vineri, 18 aprilie 2008. Distanta dintre statiile MOL din Romania este de 50-60 de km.


De asemenea, Grupul MOL si-a propus ca in 2008 sa deschida 70 de benzinarii in Austria, iar pana la sfarsitul anului 2009 sa ajunga la 100 de benzinarii. Oficialul MOL Romania a mai spus ca acum doua, trei saptamani compania a deschis prima benzinarie in acesta tara si strategia este sa ajunga la 1500 de benzinarii pana in 2010 la nivel de grup.


MOL Romania Petroleum Products activeaza in domeniul retailului de carburanti, avand o retea formata din 123 de benzinarii in intreaga tara, avand o cota de piata de 12,8%. Este parte a grupului MOL Plc, cea mai mare companie integrata de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est, avand sediul central la Budapesta. Capitalizarea de piata a Grupului MOL este de aproximativ 15 miliarde de dolari. Avand 15.000 de angajati, compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CIS. MOL detine trei rafinarii in Ungaria, Slovacia si Italia si opereaza peste 1000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1072 ori