Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul MOL a preluat toate benzinariile Agip din Romania

Grupul MOL a preluat toate benzinariile Agip din Romania


Grupul MOL a anuntat acordul de vanzare-cumparare cu Eni, vizand entitati de afaceri in Cehia, Slovacia si Romania, inclusiv retele de distributie de carburanti (care functioneaza in prezent sub marca Agip).

In urma achizitiei celor 208 benzinarii, reteaua totala de retail a Grupului MOL ajunge la aproximativ 2.000 de statii de distributie a carburantilor in 11 tari.

"Acest pas contribuie intr-o mare masura la strategia Grupului MOL pentru segmentulrafinare si marketing (Downstream) de a spori prezenta pe piata, acoperirea geografica si numarul de clienti. Preluarea activitatii de vanzari engros de carburanti de la Eni, in tarile respective, este de asemenea inclusa in acest acord", potrivit unui comunicat al companiei ungare.

Prin aceasta integrare, Grupul MOL vizeaza sinergii importante privind vanzarile engros si retail, o crestere a calitatii produselor si serviciilor, respectiv a excelentei operationale.

"Aceasta achizitie reprezinta un moment marcant al strategiei noastre de crestere a retelei de benzinarii in Europa Centrala si de Est. In Cehia, vanzarile medii ale statiilor achizitionate se situeaza intre primele trei pozitii, intr-un clasament al companiilor de retail de carburanti. In plus, Grupul MOL va detine a doua mare retea de benzinarii din Cehia. MOL isi largeste semnificativ acoperirea geografica in Romania si face un pas inainte in ceea ce priveste perceptia brandului in Slovacia",a spus Lars Höglund, Senior Vice President pentru divizia de retail a Grupului MOL.

MOL va ajunge la o retea de 189 unitati in Romania

In Romania, achizitia reprezinta un punct de referinta pentru indeplinirea strategiei Grupului MOL de a-si creste cota de piata. Prin integrarea celor 42 noi benzinarii,MOL Romania va ajunge la o retea de 189 unitati, plasate pe artere de trafic intens sau in pozitii de mare vizibilitate, sub marca MOL.Compania va continua sa ofere soferilor din Romania servicii de calitate, ca de exemplu programul de loialitate MultiBonus. In plus, partenerii MOL Romania, utilizatori ai cardurilor de carburant vor avea la dispozitie o retea de acceptare extinsa, in special in sudul Romaniei.

Tranzactia vizeaza, printre altele, operatiunile de vanzari engros si preluarea gestiunii entitatilor locale. Pozitia Grupului MOL in Cehia va fi puternic sustinuta prin aceasta achizitie: cele 125 noi benzinarii, alaturi de cele 24 sub marca Slovnaft si cele 125 statii PAP Oil, vor majora cota de piata a Grupului MOL la peste 10%. Vanzarile medii ale retelei nou achizitionate reprezinta aproape dublul mediei nationale.

In Slovacia, reteaua Grupului MOL va ajunge la 253 unitati.Cele 41 benzinarii nou integrate vor contribui la imbunatatirea vanzarilor medii si a portofoliului de produse si servicii destinate clientilor.

MOL a convenit sa achizitioneze siparticipatia Eni in Ceska Rafinerska (CRC); totusi, Unipetrol, ca actionar majoritar alCRC, detine dreptul de preemptiune pentru actiunile CRC.

Finalizarea acordului depinde de indeplinirea unor conditii prestabilite, printre care si obtinerea avizului din partea autoritatilor de reglementare in domeniul concurentei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1619 ori