Vanzarile MOL din Romania au crescut cu 8% in T2

Marti, 13 August 2013, ora 10:42
1377 citiri
Vanzarile MOL din Romania au crescut cu 8% in T2

Vanzarile totale de carburanti (in volume, inclusiv GPL si lubrifianti) ale MOL in Romania au crescut cu 8% in trimestrul al doilea din 2013 fata de perioada similara a anului precedent. Cresterea vanzarilor la nivel de grup a fost de 5%.

In primul semestru al acestui an, in tara noastra, vanzarile totale de carburanti (in volume, inclusiv GPL si lubrifianti) au crescut cu 7%, in timp ce la nivelul Grupului MOL, cresterea vanzarilor de retail a fost de 1%.

"Rezultatele noastre din trimestrul al doilea au fost afectate in mod negativ atat de factori externi cat si interni, mai ales pe segmentul de Explorare si Productie. Cotatiile mai scazute ale titeiului brut si scaderea continua a productiei de hidrocarburi si-au pus amprenta pe contributia acestui segment, cel mai profitabil al afacerii noastre. Totusi, in pofida contextului de piata nefavorabil, am reusit sa ne consolidam semnificativ segmentul Explorare si Productie, ca urmare a doua evolutii, ambele foarte importante pentru succesul nostru in viitor", a declarat Zsolt Hernadi, Chairman-CEO al Grupului MOL.

Grupul MOL a inregistrat, in trimestrul al doilea, un rezultat operational (EBITDA CCS - excluzand elementele speciale si fluctuatiile de preturi) de 112 miliarde de forinti, in scadere cu 21% fata de trimestrul precedent.

Rezultatul a fost determinat in principal de contributia mai redusa a segmentului de Explorare si Productie, in timp ce rezultatele segmentelor de Rafinare si Marketing, respectiv Transport de Gaze au ramas la un nivel similar.

In sectorul Explorare si Productie, pretul mai scazut al titeiului si continuarea declinului productiei au condus la rezultate in scadere.

Pe partea de Rafinare si Marketing, efectul pozitiv al vanzarilor si cererii sezoniere mai puternice a fost contrabalansat de deteriorarea unor factori externi, precum restrangerea diferentelor intre pretul titeiului si cel al produselor petroliere rafinate, precum si de scaderea diferentei dintre cotatiile titeiului Ural si ale celui tip Brent, alaturi de cateva opriri neplanificate ale instalatiilor.

Performanta relativ stabila in sectorul de Transport de Gaze a fost rezultatul conjugat al sezonalitatii (pentru FGSZ) si al unor pierderi pe partea de tranzactii cu gaze in Croatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#vanzari Mol, #carburanti MOL Romania, #piata carburanti, #MOL vanzari Romania , #Rezultate financiare