Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MOL s-ar putea alatura proiectului SEEP, dezvoltat de British Petroleum

MOL s-ar putea alatura proiectului SEEP, dezvoltat de British Petroleum


Grupul ungar MOL analizeaza posibilitatea de a se alatura proiectului SEEP (South East European Pipeline), condus de producatorul britanic de petrol si gaze British Petroleum, potrivit cotidianului ungar Nepszabadsag.

MOL si cu operatorul retelei sale de gazoducte FGSZ analizeaza modalitati de transport al gazului catre tarile din Europa Centrala si de Sud folosind conductele deja existente, scrie publicatia.

Reprezentantii MOL nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Proiectul SEEP ar folosi in principal infrastructura deja existenta pentru a transporta gaze naturale din Azerbaidjan prin sudul Europei, inclusiv Ungaria, catre Europa de Vest.

Zsolt Hernadi, presedinte si director general al MOL, a declarat in aprilie ca grupul este pregatit sa-si vanda participatia in cadrul consortiului Nabucco daca este necesar, intrucat are ingrijorari serioase legate de proiect.

MOL si-a exprimat indoielile de mai multe ori incepand din 2010, din cauza incertitudinilor privind costurile si sursele de aprovizionare cu gaze naturale, precum si structura si managementul consortiului.

Grupul ungar a anuntat ca nu va finanta bugetul pentru acest an al consortiului care trebuie sa dezvolte proiectul Nabucco.

Consortiul Nabucco, cu sediul la Viena, are actionari companiile OMV Austria, Transgaz (TGN), MOL Ungaria, Bulgargaz Bulgaria, Botas Turcia si RWE Germania.

Proiectul vizeaza constructia unui gazoduct din regiunea Caspica pana in Austria, cu o capacitate de 31 miliarde metri cubi de gaze pe an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 861 ori