Criza economica mondiala afecteaza si piata de telefoane mobile

Joi, 07 Iunie 2012, ora 09:15
1434 citiri
Criza economica mondiala afecteaza si piata de telefoane mobile

Piata mondiala de telefoane mobile este de asteptat sa creasca in acest an in cel mai lent ritm dupa 2009, din cauza dificultatilor economice, potrivit unui studiu al firmei de cercetare americane IDC publicat miercuri.

Livrarile globale ale producatorilor de telefoane multifunctionale, smartphone-uri, ar urma sa creasca doar cu 4% in acest an, la aproape 1,8 miliarde de unitati, intrucat multi utilizatori amana pe mai tarziu inlocuirea aparatului lor, estimeaza studiul, citat de AFP.

El nu precizeaza care a fost rata de crestere a vanzarilor in anii anteriori. Pana la sfarsitul anului 2016, IDC estimeaza vanzari de 2,3 miliarde de telefoane mobile.

Firma de consultanta prevede de asemenea o scadere de 10% in vanzarile de telefoane clasice "text si voce" in acest an. Multi dintre detinatorii acestor telefoane se abtin sa le inlocuiasca cu cele mai noi aparate "in contextul actual de incertitudine privind locurile de munca si economia", adauga IDC.

In ciuda declinului asteptat in vanzarile de telefoane mobile clasice, ele reprezinta inca 61,6% din piata mondiala in acest an, remarca IDC.

In paralel, numarul de smartphone-uri vandute in acest an va creste cu 38,8%, la 686 milioane de unitati.

#piata telefoane mobile criza, #piata telefoane mobila, #crestere piata telefoane mobile evolutie piata , #Vanzare telefoane