Iti cauti un asistent vocal? Alege intre Siri sau Google Voice

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
2061 citiri
Iti cauti un asistent vocal? Alege intre Siri sau Google Voice

Apple a lansat recent aplicatia Siri, care se vrea un asistent vocal pentru utilizatorii de iPhone. Dar cu ce este ea mai buna decat Google Voice, disponibila pe sistemele de operare Android inca de acum un an de zile?

Aplicatia "Google Voice Actions" permite crearea de mesaje scrise si e-mail-uri, navigarea, realizarea de apeluri catre o persoana din agenda, vizualizarea de harti prin dictarea unor instructiuni privind zona de interes, luarea de notite sau utilizarea motorului de cautare pentru internet fara a fi nevoie de tastarea cuvintelor cheie, scrie Businessweek.

La fel ca si Google Voice Actions, Siri interactioneaza cu agenda telefonului, cu e-mail-ul sau cu motoarele de cautare. In plus, Siri se foloseste si de "Wolfram Alpha", motorul de cautare care raspunde direct si la obiect, in baza unui calcul matematic extins si detaliat, la intrebarile utilizatorilor.

Spre deosebire de Siri, care are nevoie de parcurgerea a doi pasi pentru deschiderea unei pagini web, Google Voice realizeaza actiunea in urma unei singure comenzi.

Spre exemplu, cand i se spune lui Siri "Deschide business24.ro" se face intai o interogare pe motoarele de cautare dupa numele domeniului solicitat, fiind nevoie de o comanda ulterioara pentru a deschide un site din lista returnata.

Marea diferenta intre aplicatia Google pentru Android si cea a Apple consta in aceea ca Siri "vorbeste" limba utilizatorului, putand intelege aceeasi intrebare chiar daca este exprimata in diferite moduri.

#iPhone Siri, #Google Voice Actions, #asistent vocal Android, #asistent vocal Apple , #Top telefoane