Ce smartphone-uri prefera oamenii de afaceri din Romania

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 09:55
3461 citiri
Ce smartphone-uri prefera oamenii de afaceri din Romania

In materie de telefoane, lumea nu se invarteste numai in jurul iPhone, iar acest lucru este valabil si in cazul oamenilor de afaceri din Romania, care isi aleg smartphone-ul in functie si de alte criterii, in afara popularitatii brandului.

"Exista un pluton castigator care atrage nu numai oamenii de afaceri, ci si managerii care doresc sa le ofere membrilor echipelor lor astfel de terminale, pentru o performanta mai buna", au declarat pentru Business24 reprezentantii Cosmote Romania.

Cele mai bine vandute smartphone-uri din oferta Cosmote Romania, preferate de oamenii de afaceri, sunt Samsung i9001 Galaxy S Plus, i9100 Galaxy S II, i9300 Galaxy S III, iPhone 4S si Nokia Lumia 710. Ordinea este aleatoare.

In cazul Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, clientii de business au optat in 2012 in special pentru smartphone-urile Apple, BlackBerry si modelele din seria Samsung Galaxy.

Potrivit statisticilor oferite pe pagina de Internet a Orange Romania, cel mai bine vandut telefon BlackBerry este modelul BlackBerry Curve 9320.

Cele mai utile 10 aplicatii BlackBerry

In Romania, exista aproximativ 200.000 de utilizatori BlackBerry, potrivit lui Klemens Schrattenbacher, senior alliance manager in cadrul Research In Motion, citat de computerblog.ro.

Ce aplicatii si ce specificatii se cauta

Reprezentantii Cosmote spun ca oamenii de afaceri sunt de obicei interesati, atunci cand achizitioneaza un smartphone, sa aiba acces la serviciul de e-mail de serviciu, sa pota folosi aplicatii Office, aplicatii de tip Cloud pentru stocare online, sa navigheze pe Internet si sa aiba protectie antivirus.

Top telefoane si aplicatii pentru vacanta

"Oamenii de afaceri isi doresc ca smartphone-urile lor sa suporte viteze de transfer cat mai mari, pentru a beneficia la maxim de viteza de 21,6 Mbps oferita de operatori, ecran de dimensiune mare si cu o rezolutie buna pentru a putea citi usor e-mail-urile si fisierele Office (dimensiune de minim 4.3 inci), un procesor puternic (minim dual-core 1,2) si o capacitate de stocare mare, de preferat 16 GB sau mai mult, conectivitate Bluetooth, Wi-Fi Direct, HDMI pentru a utiliza un display mai mare, GPS si A-GPS si, de asemenea, un hotspot/internet share portabil, astfel incat sa poata utiliza si alte device-uri Wi-Fi only (de exemplu tablete)", potrivit reprezentantilor Cosmote.

Noul iPhone 5

Cu un interes deosebit este asteptat in Romania si noul iPhone 5, care inca nu a ajuns in oferta operatorilor de telefonie, dar care poate fi cumparat din magazinele online.

Cand vine iPhone 5 in Romania: Ce spun operatorii de telefonie

iPhone 5 poate fi cumparat de la marketonline.ro pentru 3.950 de lei, varianta cu spatiu de stocare de 16 GB. Modelul cu cel mai mare spatiu de stocare costa 5.000 de lei.

Cel mai recent smartphone Apple poate fi cumparat si de la quickmobile.ro, pentru 3.150 de lei sau Koyos.ro, pentru 3.300 de lei.

Cel mai mare magazin online din Romania, eMAG.ro, nu are inca iPhone 5 in oferta sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone oameni afaceri, #smartphone vanzari Cosmote, #smartphone oferta Orange , #Top telefoane