Vodafone si Telefonica bat palma pentru dezvoltarea retelei de acoperire mobila

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 08:18
1888 citiri
Vodafone si Telefonica bat palma pentru dezvoltarea retelei de acoperire mobila

Vodafone si Telefonica au initiat un parteneriat care prevede dezvoltarea retelei mobile. Cele doua companii isi propun sa construiasca 18.500 de antene, in vederea cresterii acoperirii retelelor in Marea Britanie.

Telefonica (O2) si Vodafone vor sa atinga o acoperire indoor de 98% in reletelele 2G si 3G pana in 2015, conform The Next Web.

Parteneriatul va ajuta O2 si Vodafone, situate pe locul al doilea si al treilea in Marea Britanie, sa concureze cu Everyting Everywhere, companie rezultata in urma fuziunii dintre Orange si T-Mobile.

Vodafone si O2 au mai convenit sa puna bazele a doua retele 4G care vor opera un serviciu mai rapid fata de upgradarea independenta a retelelor de catre fiecare companie.

Strategia celor doua companii telecom este sa creeze o singura retea care sa opereze pe frecventele mobile Vodafone si O2. Ambele companii vor controla spectrul lor wireless, oferind Internet mobil si retele voce separate.

"Un nou joint venture 50/50 va fi creat prin consolidarea infrastructurii retelei de baza a companiilor Telefonica si Vodafone, inclusiv turnuri si stalpi de antene, care va fi transferata catre joint venture sau scoasa din uz la un moment dat.

In conformitate cu propunerile, ambele companii vor avea acces la o singura retea formata din 18.500 stalpi de antene, ceea ce reprezinta o crestere de 40% a numarului de antene pentru operatori. Noul joint venture va fi de asemenea responsabil pentru extinderea acoperirii in zonele rurale si indepartate", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de O2.

Conditiile parteneriatului dintre Vodafone si O2 sunt analizate de catre autoritatea de reglementare Ofcom.

#Vodafone Telefonica parteneriat, #retele Vodafone Telefonica, #site pentru mobile , #Telefoane mobile