UE va aproba achizitia Motorola de catre Google

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 15:30
1300 citiri
UE va aproba achizitia Motorola de catre Google
Google va cumpara Motorola

Google va primi, saptamana viitoare, aprobarea din partea autoritatilor de reglementare europene si a autoritatilor antitrust din SUA pentru achizitionarea Motorola Mobility, conform unor surse de pe piata.

Valoarea tranzactiei, anuntata inca din luna august, va fi de 12,5 miliarde de dolari si are ca scop cresterea portofoliului de patente a Google, conform Reuters.

Dupa aprobarea primita din partea SUA si Europa, companiile vor avea nevoie si de acordul Chinei. Autoritatile de reglementare din China au timp pana pe 20 martie pentru a decide daca vor aproba tranzactia sau vor demara o a treia faza a procesului de analiza, dupa cum au declarat surse de pe piata.

Nici autoritatile din Israel si Taiwan nu au semnat inca acordul. Comisia Europeana va decide pana luni daca va aproba tranzactia sau va incepe o analiza mai amanuntita.

Google a anuntat in august ca va cumpara Motorola pentru cele 17.000 de patente ale sale si 7.500 de aplicatii pentru obtinerea de patente aflate in asteptare. Scopul companiei este sa concureze mai puternic cu Apple si sa se protejeze pe sine si pe producatorii care folosesc software-ul Android de cazurile de litigii de patente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google cumpara motorola, #telefon Motorola, #motor cautare Google, #companii tehnologie, #companie internet , #Telefoane mobile