Telefonul mobil ne va permite sa vedem prin pereti sau obiecte

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 11:32
1384 citiri
Telefonul mobil ne va permite sa vedem prin pereti sau obiecte

Un studiu efectuat de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Texas din Dallas ar putea permite ca prin intermediul telefoanelor mobile, sa vedem ceea ce se afla dincolo de pereti.

Echipa de cercetatori, condusa de profesorul de inginerie electrica Kenneth O, a facut doua descoperiri importante in acest sens: o banda nefolosita a spectrului electromagnetic si un nou tip de microcip, anunta Mashable.com.

Echipa profesorului Kenneth O a folosit banda terahertz a spectrului electromagnetic care nu era accesibila pana acum pentru majoritatea dispozitivelor consumatorilor. Aceasta banda are o frecventa intre microunde si raze infrarosii, astfel ca va permite dispozitivelor sa "vada" printre obiecte, tehnologie asemanatoare cu aceea a aparatelor cu raze X.

Noua banda a spectrului electromagnetic va fi valorificata prin folosirea microcipului, fabricat prin intermediul tehnologiei CMOS. Un dispozitiv din cip va culege semnalele benzii terahertz si va crea imaginile. Noua descoperire va putea fi folosita in multe domenii, precum medicina, unde ar putea inlocui razele X.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefoane mobile pereti, #telefoane mobile raze x , #Telefoane mobile