Tehnologia mobila ar putea provoca o revolutie in sanatate

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 08:24
1267 citiri
Tehnologia mobila ar putea provoca o revolutie in sanatate

Tehnologia mobila va permite utilizatorilor din Asia sa-si monitorizeze sanatatea, functionalitate datorita careia piata mobila se asteapta sa creasca cu 7 miliarde de dolari anul acesta.

In unele parti din Europa si in SUA, bolnavii de diabet pot sa-si minitorizeze nivelul glicemiei cu ajutorul unor aplicatii ale telefoanelor mobile iar doctorii ofera consiliere femeilor insarcinate prin intermediul SMS-ului. In continuarea acestui trend, Jeanine Vos, directorul companiei Global System for Mobile Communications Association (GSMA) a declarat ca astfel de tehnologii isi croiesc drum si in Asia, iar China este cea care ar putea fi tara-cheie in cresterea popularitatii acestor servicii, informeaza Reuters.

Potrivit unui studiu realizat de Pricewaterhouse Coopers si GSMA, veniturile pietei mobile ar putea creste cu 7 miliarde de dolari datorita sumei derivate din serviciile mobile de monitorizare a sanatatii si a serviciilor de diagnostic.

Printre firmele care furnizeaza servicii medicale clientilor lor se numara compania franceza Orange, compania japoneza NTT Docomo si indienii de la Apollo Hospitals.

Jeanine Vos a mentionat ca aplicatiile mobile pot fi folosite deja in multe zone din Asia pentru a-i ajuta pe doctori sa puna diagnostice si sa monitorizeze pacientii cu boli cronice, precum diabetul si bolile de inima.

De asemenea, tehnologia mobila s-ar putea dovedi foarte utila in urmarirea bolnavilor de Alzheimer care ar putea fi gasiti cu usurinta in cazuri de urgenta sau cand s-ar pierde pe strazi.

Principalul impediment al proiectului este ca inca nu a convins toate guvernele si clinicile ca poate fi un serviciu eficient, iar pentru ca serviciul sa fie folosit la scara larga este nevoie ca guvernele sa promoveze politici care sa permita o reforma in domeniul sanatatii, sprijinita de tehnologii mobile.

#servicii medicale telefonie mobila, #tehnologie mobila Asia , #Telefoane mobile