Strategia Motorola: Accent pe calitate, nu pe cantitate

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 12:47
2404 citiri
Strategia Motorola: Accent pe calitate, nu pe cantitate

Motorola va produce mai putine modele de smartphone in perioada urmatoare, urmand sa se concentreze pe design, au anuntat presedintele si CEO-ul companiei in cadrul unei intalniri desfasurate in cadrul CES.

"In viitor, cred ca trebuie sa asteptati mai putine modele (nr. de smartphone) de la noi si o atentie speciala acordata design-ului", a declarat Sanjay Jha, CEO-ul companiei, citat de Time.

"Sunt multe lucruri care ne imping spre producerea de telefoane mai putine. Unul e pretul promovarii acestora. Al doilea este concentrarea pe unele experiente pe care le putem acorda utilizatorilor pentru a le rezolva problemele", spune Jha.

Marea problema a telefoanelor "destepte" este durata de viata a bateriei si faptul ca telefonul nu "supravietuieste" pe parcursul unei zile, utilizatorii fiind nevoiti sa isi monitorizeze atent aplicatiile pornite. Astfel, Motorola doreste sa se axeze pe "rezolvarea" acestei probleme des intalnite si reclamate de utilizatorii smartphone.

Noul telefon al companiei, Razr MAXX a fost promovat mai ales prin lucrul care il diferentiaza de restul telefoanelor cu sistem de operare Android - durata de viata a bateriei. Noul Razr Maxx poate "supravietui" 20 de ore de la o incarcare la alta, in ciuda faptului ca nu are o grosime decat de 0,35 inci.

"Cred ca poate fi admis ca am avut multe idei bune in 2011, dar pentru ca au fost multe, niciuna nu s-a evidentiat. Vrem sa investim mai mult in marketing pentru ca ideile noastre sa ajunga in piata. Nu trebuie sa va asteptati doar la mai putine modele din partea noastra, ci si la mai putine idei care sa aiba un impact asupra pietei", a mai spus oficialul Motorola.

Motorola si Intel isi incep colaborarea

De asemenea, viitoarele telefoane ale Motorola vor beneficia de procesoare Intel, o piata in care gigantul IT abia incepe sa isi croiasca drum. Jha s-a alaturat directorului Intel, Paul Otellini pe scena pentru a anunta un parteneriat de lunga durata dintre cele doua companii, in urma caruia telefoanele Motorola urmeaza sa beneficieze de noile procesoare destinate smartphone ale Intel.

Intel Corporation si Motorola Mobility au anuntat miercuri semnarea unui parteneriat strategic, care se va desfasura pe mai multi ani, si care vizeaza mai multe tipuri de dispozitive, inclusiv smartphone-uri care se vor baza pe procesoare Intel Atom.

De asemenea, colaborarea include si tabletele, se arata intr-un comunicat de presa remis Business 24.

#smartphone Motorola, #plan Motorola 2012, #motorola razr maxx, #colaborare motorola Intel, #procesoare telefoane Intel, #procesoare Intel Atom , #Telefoane mobile