Smartphone-urile iau fata aparatelor foto digitale

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 13:45
2621 citiri
Smartphone-urile iau fata aparatelor foto digitale

Cu toate ca rata de adoptie a smartphone-urilor la nivel global este sub 30%, numarul de fotografii realizate cu aceste telefoane va depasi in curand numarul de fotografii realizate cu aparatele foto digitale.

Smartphone-urile au generat 27% dintre fotografiile facute in 2011, potrivit unui studiu NPD, citat de catre < a href=" http://www.wired.com/gadgetlab/2011/12/smartphone-photography-2011/">Wired..

Cresterea este de 10 puncte procentuale fata de anul trecut, in timp ce numarul de fotografii realizate cu aparatele foto digitale a scazut anul acesta la 44%, de la 52% in 2010.

Nu mai exista nicio indoiala ca smartphone-ul devine considerat suficient de bun pentru majoritatea ocaziilor de fotografiat, potrivit reprezentantilor NPD.

Pe scurt, inainte ca smartphone-urile sa intre in optiunile utilizatorilor, majoritatea oamenilor nu aveau camera la ei atunci cand apareau oportunitati de fotografiere neasteptate. Dar utilizatorii au la ei intotdeauna telefonul mobil (smartphone-ul), care devine din ce in ce mai performant in ceea ce priveste camera foto.

Smartphone-uri cu camere foto de 5-8 megapixeli rivalizeaza cu aparatele foto digitale compacte.

O dovada a faptului ca smartphone-urile sunt mult mai la indemana utilizatorilor este si faptul ca, spre exemplu, pe Flickr, retea sociala de imagini, in iunie 2011 existau mai multe fotografii facute cu iPhone decat fotografii facute cu Nikon D90 sau Canon EOS 5D Mark II.

iPhone a fost folosit chiar si ca aparat foto de transmis imagini din razboiul din Afganistan sau pentru a surprinde momente memorabile din Turul Frantei.

Un producator independent din Statele Unite chiar a facut un film de lungmetraj filmat in intregime cu un smartphone - Nokia N8.

Aparatele foto low-end au avut de suferit cel mai mutl de pe urma smartphone-urilor, inregistrand o scadere in cota de piata de 13%.

#smartphone apple, #aparate foto , #Telefoane mobile

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  6. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  7. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  8. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  9. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi
  10. Cum a scăpat China de cel mai mare colaps tehnologic global, provocat de CrowdStrike