Samsung lanseaza smartphone-ul Galaxy S III Mini

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 11:02
2410 citiri
Samsung lanseaza smartphone-ul Galaxy S III Mini

Smartphone-ul Galaxy S III Mini, o versiune mai mica a modelului Galaxy S III, a fost lansat vineri, la nivel global, de catre Samsung.

Modelul mai compact dispune insa de specificatii tehnice mai slabe, conform Mediafax.

"Daca sperati la cel mai bun telefon Android al Samsung, pregatiti-va sa fiti dezamagiti. Galaxy S III Mini este intr-adevar mai compact fata de Galaxy S III, avand in vedere ecranul touchscreen HD de patru inci, fata de 4,8 inci la Galaxy S III, dar si specificatiile au fost reduse", scrie cotidianul american.

Ecranul (Super AMOLED WVGA) are o rezolutie de 800 x 600 pixeli, fata de 1.280 x 720 in cazul predecesorului mai mare. Camera principala de 8 megapixeli a S III a fost inlocuita cu una de 5 megapixeli, iar cea frontala cu una VGA. Dimensiunile telefonului sunt 121,55 mm, 63 mm, 9,85 mm, iar greutatea de 111,5 grame.

Samsung Galaxy S III Mini are un procesor dual-core de 1 GHz, fata de procesorul dual-core de 1,5 GHz al modelului S III.

Noul model mini al companiei Samsung este livrat cu ultimul sistem de operare Android, 4.1 Jelly Bean, ceea ce reprezinta un avantaj fata de S III.

Smartphone-ul va oferi si aplicatia de asistent personal Voice, dar si functia NFC SBeam, folosita pentru transferul de fisiere intre telefoanele din seria Galaxy S III si dispozitive Galaxy Note II.

In privinta conectivitatii, S III Mini nu are suport LTE, in linie cu strategia de a viza retelele 3G mai raspandite la nivel global.

Potrivit Samsung, noul model vizeaza publicul care vrea un telefon mai "practic".

Grupul a anuntat ca Mini va fi introdus in Europa mai tarziu pe parcursul acestui an.

Magazinul online din Germania al grupului afiseaza preturi de 399 euro pentru S III Mini, fata de 550 euro pentru cel mai ieftin S III.

Alte specificatii includ Bluetooth 4.0, memorie de 8GB sau 16GB cu posibilitatea de a fi crescuta pana la 32GB. Bateria de 1.500mAh este mai mica, astfel ca un utilizator ar trebui sa se astepte sa incarce telefonul zilnic, potrivit portalului CNET.

Samsung Electronics anunta un nivel record al castigurilor pe trimestrul trei, cu un profit de 7,3 miliarde de dolari, aproape dublu fata de aceeasi perioada a lui 2011.

Samsung inregistreaza un profit record. Care sunt perspectivele

Compania sud-coreeana a vandut 58 de milioane de smartphone-uri in perioada iulie-septembrie, dintre care 20 de milioane erau Galaxy S III.

#Samsung Galaxy SIII Mini, #Samsung lansare SIII Mini, #smartphone mini Samsung, #profit samsung, #smartphone samsung , #Telefoane mobile