Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii obliga operatorii de telefonie mobila sa nu mai perceapa tarife pentru "alte retele"

Romanii obliga operatorii de telefonie mobila sa nu mai perceapa tarife pentru "alte retele"


Consiliul Concurentei extinde pana la 16 septembrie perioada de consultare publica a propunerilor de angajamente formulate de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone Romania in cadrul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de fiecare dintre operatori in propria retea.

Cei patru operatori practica tarife diferentiate de terminare a apelurilor in functie de originea acestora (apeluri initiate si terminate in aceeasi retea, respectiv apeluri initiate intr-o retea si terminate in alta retea). Diferenta dintre tarifele pentru apeluri initiate si terminate in aceeasi retea si cele pentru apelurile initiate intr-o retea si terminate in alta retea este excesiva.

Prin prelungirea acestei perioade, autoritatea de concurenta doreste sa ofere tuturor persoanelor interesate posibilitatea de a analiza impactul pe care il pot avea asupra activitatii lor angajamentele formulate de cele patru companii.

"Reamintim ca pe site-ul institutiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone pentru inlaturararea ingrijorarilor concurentiale ce au condus, in 2011, la declansarea din oficiu a investigatiei referitoare la o posibila discriminare in ceea ce priveste nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale retelei individuale (a fiecarui operator mobil)", se arata intr-un comunicat transmis de Consiliul Concurentei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1813 ori