Romanii obliga operatorii de telefonie mobila sa nu mai perceapa tarife pentru "alte retele"

Miercuri, 28 August 2013, ora 17:16
1925 citiri
Romanii obliga operatorii de telefonie mobila sa nu mai perceapa tarife pentru "alte retele"

Consiliul Concurentei extinde pana la 16 septembrie perioada de consultare publica a propunerilor de angajamente formulate de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone Romania in cadrul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de fiecare dintre operatori in propria retea.

Cei patru operatori practica tarife diferentiate de terminare a apelurilor in functie de originea acestora (apeluri initiate si terminate in aceeasi retea, respectiv apeluri initiate intr-o retea si terminate in alta retea). Diferenta dintre tarifele pentru apeluri initiate si terminate in aceeasi retea si cele pentru apelurile initiate intr-o retea si terminate in alta retea este excesiva.

Prin prelungirea acestei perioade, autoritatea de concurenta doreste sa ofere tuturor persoanelor interesate posibilitatea de a analiza impactul pe care il pot avea asupra activitatii lor angajamentele formulate de cele patru companii.

"Reamintim ca pe site-ul institutiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS si Vodafone pentru inlaturararea ingrijorarilor concurentiale ce au condus, in 2011, la declansarea din oficiu a investigatiei referitoare la o posibila discriminare in ceea ce priveste nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale retelei individuale (a fiecarui operator mobil)", se arata intr-un comunicat transmis de Consiliul Concurentei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#preturi telefonie mobila, #Consiliul Concurentei telefonie mobila, #tarife diferentiate telefonie mobila, #preturi operatori telefonie mobila, #pret convorbiri mobil retea , #Telefoane mobile