Romania, pe primul loc la virusii de mobil care umfla factura

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 16:40
1453 citiri
Romania, pe primul loc la virusii de mobil care umfla factura

Romania se afla in topul tarilor in care virusii de mobil trimit SMS-uri la numere cu suprataxa, au cea mai mare rata de raspandire si urmaresc furtul de bani din contul utilizatorilor, se arata in Raportul Bitdefender privind amenintarile informatice pe Android, dat publicitatii marti.

Studiul, realizat in perioada 1 ianuarie - 1 decembrie 2012 in 72 de tari din America de Nord si Europa, releva ca 65% din totalul detectiilor de software periculos de pe aceste continente reprezinta virusi care apeleaza numere premium. Dintre acestia, aproximativ 15% au fost localizati in Romania si Franta, 16% in SUA, 10% in Marea Britanie si 9% in Germania.

Pe plan local, statisticile arata ca, in timp ce mai mult de un sfert dintre virusii de Android detectati pe terminale fac parte din categoria celor care trimit SMS-uri la numere cu suprataxa, aproape acelasi procentaj sunt de tipul Trojan.

FakeInst, care incearca sa vanda utilizatorilor aplicatii gratuite mizand pe neatentia lor.

Potrivit sursei citate, circa 20% dintre amenintarile detectate pe sistemele de operare Android din Romania se incadreaza in categoria aplicatiilor folosite de catre utilizatori pentru a-si decoda telefoanele mobile. In acelasi timp, reclamele agresive (adware) reprezinta 57% din totalul detectiilor.

Pentru a preintampina astfel de probleme, Bitdefender sfatuieste utilizatorii sa instaleze o solutie de securitate pentru mobile care sa protejeze impotriva virusilor sau a reclamelor agresive de Android.

Bitdefender este producatorul uneia dintre cele mai performante si eficiente game de solutii de securitate informatica atestate pe plan international, iar din anul 2001 a devenit unul dintre liderii industriei de securitate.

Recent, compania a primit doua distinctii importante in industria de securitate - "Editor's Choice", acordat de PC Mag pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013, respectiv "GoldAward" de la TopTenReviews, care a plasat produsul romanesc pe primul loc in urma testelor efectuate pe 25 de produse de securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#virusi mobil, #sms virusi, #smartphone virusi , #Telefoane mobile