Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima solutie de navigare GPS disponibila pe telefonul mobil

Prima solutie de navigare GPS disponibila pe telefonul mobil

Vodafone Romania a pus pe telefonul mobil un instrument de ghidare pe rutele nationale si internationale, oferind instructiuni vocale si vizuale pe traseu, pana la destinatia selectata, a informat operatorul de telefonie mobila.

Compania de telefonie mobila a lansat marti Vodafone Navigator, prima solutie de navigare GPS (Global Positioning Sistem) disponibila pe telefonul mobil, pentru utilizatorii din Romania. Solutia Vodafone Navigator utilizeaza un dispozitiv GPS care receptioneaza coordonatele necesare da la sateliti si le transmite catre telefoanele mobile prin Bluetooth.

Astfel, utilizatorii pot sa acceseze si sa vizualizeze direct pe telefonul mobil, hartile online gazduite pe un server central si inclusiv rute pentru trecerea frontierelor. De asemenea, clientii Vodafone pot accesa o baza de date care cuprinde peste 13.500 de puncte de interes.

Vodafone Navigator este disponibil abonatilor Vodafone pentru un tarif lunar de opt dolari, care Vodafone_Navigator.jpgpermite accesarea hartilor din Romania (tariful include traficul national GPRS). Pentru a putea accesa si hartile tarilor europene la tariful national al serviciului, se adauga un tarif lunar de cinci dolari si costurile aferente traficului GPRS in roaming. Solutia Vodafone este compatibila cu 42 de tipuri de telefoane mobile.Asistenta vocala si meniul aplicatiei sunt disponibile in limbile romana si engleza.

Vodafone Navigator le permite clientilor sa utilizeze telefonul mobil si ca dispozitiv de navigare atunci cand calatoresc cu masina in Romania si alte 18 tari din Europa. Serviciul este disponibil in roaming in urmatoarele tari: Germania, Spania, Italia, Danemarca, Franta, Anglia, Elvetia, Suedia, Scotia, Portugalia, Norvegia, Olanda, Luxemburg, Ungaria, Cehia, Belgia, Austria si Irlanda de Nord.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 939 ori