Piata smartphone atinge un miliard de dolari in trei ani

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 09:46
1327 citiri
Piata smartphone atinge un miliard de dolari in trei ani

Piata smartphone va ajunge la o valoare totala de un miliard de dolari in trei ani, a declarat Tim Cook, directorul Apple, in cadrul conferintei ALL Things D din Rancjo Palos Verdes, California.

Tim Cook a vorbit despre competitorii iPhone si despre sistemele de operare.

"Exista doua sisteme de operare care reprezinta majoritatea pe piata: iOS si Android. Urmeaza sa se lanseze si Windows Phone si vom vedea cum va fi primit de consumatori. Si aveti RIM care deserveste un numar mare de clienti ai companiilor. Dar cele doua sisteme de operare predomina acum pe piata".

Cook a mentionat ca exista loc pentru schimbare pe piata telefoanelor dar, in ceea ce priveste configuratia pietei, revolutia smartphone-urilor este in faza timpurie. Piata smartphone va avea o valoare totala de un miliard de dolari, potrivit The Next Web.

Tim Cook a vorbit despre avantajele concentrarii asupra realizarii unui singur produs: "Uitati-va la numarul mare de utilizatori care au upgradat iOS 5. Noi avem un singur App Store. Avem un telefon cu un ecran de o singura marime si o singura rezolutie. Asa ca lucrurile sunt simple in momentul in care vrei sa dezvolti acest model".

Aproximativ 75% dintre utilizatorii iOS au upgradat cea mai recenta versiune la numai cateva saptamani de la lansarea acesteia. Cook a mentionat si adoptarea de catre utilizatori a aplicatiei photo sharing Instagram pe iOS. Instagram a fost achizitionata de Facebook, in urma unei tranzactii de un miliard de dolari.

#iPhone Apple, #Tim Cook iPhone, #Tim Cook conferinta California, #Apple evolutie piata smartphone, #piata smartphone , #Telefoane mobile