Piata aplicatiilor mobile, o oaza de prosperitate in contextul economic actual

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 13:31
1918 citiri
Piata aplicatiilor mobile, o oaza de prosperitate in contextul economic actual

Piata de aplicatii mobile, evaluata in prezent la 20 miliarde de dolari, care va creste de cinci ori in urmatorii trei ani, nu doar ca revolutioneaza industria software, dar are si un impact economic important, potrivit unui nou studiu in domeniu.

Gratie ultimelor generatii de smartphone-uri si tablete, se creeaza noi platforme pentru dezvoltatorii de software, oferind oportunitati unei noi generatii de antreprenori, cu firme mici.

De fapt, 78% din firmele americane ce dezvolta aplicatii mobile sunt de dimensiuni mici, potrivit unui studiu realizat de Asociatia pentru Competitivitate in Tehnologie (ACT) - ce reprezinta peste 3.000 de dezvoltatori de aplicatii, de dimensiuni mici si medii, relateaza Mashable.

Studiul este realizat pe firmele care au produs aplicatii pentru sistemele Apple si Android, ce reprezinta 75% din piata aplicatiilor pentru smartphone.

De altfel, microfirmele domina piata aplicatiilor la toate categoriile. Jocurile sunt realizate de astfel de afaceri in proportie de 78%, iar aplicatiile educative, in proportie de 87%.

Firmele de dimensiuni mari sunt cel mai bine reprezentate la categotia aplicatiilor de business, datorita popularitatii aplicatiilor de care ofera pe mobil servicii precum PayPal, UPS sau FedEX. Cu toate acestea, nu toate marile companii de servicii produc in house astfel de aplicatii, ele fiind realizate de fapt, tot de mici dezvoltatori de software.

"Piata aplicatiilor mobile se dezvolta rapid pe toata suprafata Statelor Unite si nu numai. Cresterea masiva a numarului de startup-uri care reusesc sa se dezvolte prin inovatie, patrunzand cu usurinta pe pietele externe si generand noi locuri de munca, demonstreaza ca aceasta industrie va ramane una plina de forta in anii ce urmeaza", a concluzionat de directorul ACT, Morgan Reed.

Aceasta explozie a startup-urilor de pe piata aplicatiilor mobile, care se astimeaza ca va atinge valoarea de 100 miliarde de dolari pana in 2015, a condus, evident, si la o crearea de noi locuri de munca, in ciuda unui context economic dificil. Astfel, cercetarea realizata de ACT, impreuna cu Microsoft TechNet, arata ca aceasta piata a creat intre 400 de mii si 600 de mii de noi locuri de munca.

#estimari crestere piata aplicatii, #piata aplicatiilor mobile, #firme de software, #firme aplicatii mobile , #Telefoane mobile