O treime din populatia lumii are acces la tehnologia mobila

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 11:01
1125 citiri
O treime din populatia lumii are acces la tehnologia mobila

Aproximativ o treime din populatia lumii are acces la tehnologia mobila, conform unui studiu realizat de Banca Mondiala.

Numarul abonamentelor la telefoanele mobile a crescut foarte mult in ultimii 12 ani. Mai mult de un milion de abonamente de acet tip erau active in 2000, in timp ce in prezent sunt active sase milioane de abonamente. Numai in ultimul an, utilizatorii de telefonie mobila au downloadat mai mult de 30 miliarde de aplicatii, potrivit Mashable.

Aproximativ cinci milioane de abonamente la telefoanele mobile au fost incheiate in tarile in curs de dezvoltare, ceea ce dovedeste importanta telefoniei mobile in tari care nu au trecut prin procesul costisitor si dificil al construirii unei infrastructuri de comunicatii.

Raportul scoate in evidenta dezvoltarea programelor de telefonie mobila in cateva tari, precum folosirea platilor mobile in Kenya sau aplicatiile pentru cautarea de joburi in Palestina. Aplicatiile mobile joaca de asemenea un rol important in abordarea unor aspecte legate de boala, educatie sau monitorizarea abuzurilor guvernamentale in tari aflate in curs de dezvoltare.

#populatia acces telefoane mobile, #acces tehnologie mobila, #numar abonamente telefoane mobile, #Banca Mondiala studiu mobile, #utilizatori telefonie mobila , #Telefoane mobile