Noul sef RIM primeste ultimatum din partea investitorilor

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 16:50
1069 citiri
Noul sef RIM primeste ultimatum din partea investitorilor
Thomas Heins, noul CEO RIM

Venit de doar doua zile la conducerea producatorului Blackberry, Thomas Heins primeste un ultimatum din partea investitorilor nerabdatori: are la dispozitie cel mult 18 luni pentru a pune compania pe drumul cel bun.

Acest termen a fost dat dupa ce, luni, in prima zi la sefia RIM, Heins a declarat ca problema companiei este doar una de imagine, nu de produs.

Discutiile despre o posibila vanzare a RIM, ce au loc de nenumarate luni, s-au incins odata cu venirea lui Heins la conducerea companiei care domina pe vremuri industria telefoanelor mobile, iar acum se chinuie sa supravietuiasca, conform Reuters. In timp ce investitorii se intrebau daca noul sef poate sa scoata compania la lumina, actiunile RIM au pierdut peste 8%.

"Nu cred ca este nevoie de vreo schimbare drastica. Evoluam, insa aceasta nu este o transformare de amploare", a declarat Heins, care s-a alaturat echipei RIM in 2007 si a fost pana acum director general de operatiuni.

Heins a preluat conducerea companiei dupa ce cei doi co-CEO si fondatori, Mike Lazaridis si Jim Balsillie, si-au dat demisia, sambata, pe fondul presiunilor tot mai puternice din partea investitorilor. Prezenta lor la carma RIM era vazuta ca un mare obstacol in calea unei posibile vanzari a companiei. Cu toate acestea, Heins a declarat, la randul sau, ca nu ia in considerare acesta optiune.

#thomas heins blackberry, #blackberry faliment, #rim blackberry, #telefoane mobile, #smartphone blackberry , #Telefoane mobile