Nokia vrea sa lanseze un smartphone low-cost cu Windows

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 13:00
2030 citiri
Nokia vrea sa lanseze un smartphone low-cost cu Windows

Nokia vrea sa atace si piata smartphone-urilor low-cost si va lansa, potrivit ultimelor zvonuri din piata, un nou model care se numeste Lumia 610.

Potrivit unor surse apropiate companiei, Nokia va lansa trei noi telefoane mobile in cadrul Mobile World Congres 2012, un important targ de tehnologie mobila care are loc la Barcelona.

Cele trei telefoane vor functiona cu sistem de operare Windows, iar publicul tinta sunt utilizatorii care prefera oferte fara abonament.

Nokia va intra agresiv pe piata de smartphone-uri low cost mai intai in Marea Britanie, potrivit surselor.

Intre cele trei modele Nokia care vor fi lansate la Barcelona se afla si Nokia Lumia 610. O fotografie a acestui telefon a aparut de curand pe Internet, dar sursa din care provine nu poate fi verificata.

Nokia 610 va functiona cu o versiune mai ierftina a sistemului de operare Windows, numita Tango, pe care specialistii se astepta ca Microsoft s-o lanseze in cadrul congresului de la Barcelona.

Pe Internet au aparut informatii potrivit carora Nokia ar fi primit un certificat de productie a Nokia Lumia 610 in Indonezia.

Telefonul va avea o camera de cinci megapixeli, memorie interna 256 RAM si va costa aproximativ 100 de dolari.

Nokia, fostul lider al pietei de telefoane de tip smartphone, a inregistrat o scadere a cotei de piata de la 30 la 12%, in decursul unui singur an.

#smartphone ieftin nokia, #lansare smartphone nokia, #smartphone nokia windows, #smartphone low cost nokia windows , #Telefoane mobile