Nokia: telefoanele vor scoate de pe piata camerele foto

Marti, 21 Martie 2006, ora 14:55
946 citiri

Producatorii de camere foto si de dispozitive potabile de ascultat muzica vor renunta la operatiuni in favoarea celor din sectorul de telefonie mobila, potrivit lui Anssi Vanjoki, seful diviziei multimedia a Nokia.

Vanjoki a declarat pentru Financial Times ca Nokia a fabricat anul trecut 100 de milioane de telefoane mobile dotate cu camera foto, urcand astfel pe prima pozitiein topul mondial al celor mai mari producatori de camere foto.

In luna ianuarie, Konica Minolta a informat ca se retrage de pe piata aparatelor de fotografiat, dupa ce in 2004 Agfa-Gevaert a renuntat la divizia de profil.

"In urmatoarele 6-12 luni o sa mai vedem astfel de anunturi. Primii care vor disparea vor fi producatorii de dispozitive de ascultat muzica, urmati de cei din sectorul de camere video", a spus Vanjok.

In 2005, Nokia a produs 40 de milioane de aparate pentru ascultat muzica si se asteaptain acest an la dublarea numarului. Pina de curand, companiile instalau camere video doar pe telefoanele cu preturi ridicate, tendinta fiind de extindere a dotarilor si catre sectorul cu preturi medii.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!