Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nokia si Vodafone vor colabora pentru dezvoltarea de software

Nokia si Vodafone vor colabora pentru dezvoltarea de software

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, si operatorul britanic Vodafone Group Plc, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, au semnat marti un acord pentru dezvoltarea in comun de programe software specializate pentru telefoanele de tip smartphone ce vor fi oferite clientilor Vodafone, informeaza Reuters.

Cele doua grupuri au anuntat ca au pus la punct o versiune Vodafone a sistemului de operare Nokia S60, care va conduce la reducerea costurilor si va accelera personalizarea serviciilor de telefonie mobila oferite pe telefoanele din reteaua Vodafone. Noul sistem de operare va fi instalat mai intai pe modelul Samsung SGHi-520 si ulterior pe modelul Nokia N95, ambele telefoane fiind programate sa apara in magazine in perioada martie-aprilie 2007.

Jens Schulte-Bockum, directorul diviziei de terminale in cadrul Vodafone, a precizat ca acest acord nu va afecta decizia Vodafone de a continua sa lucreze cu principalele trei sisteme de operare disponibile in prezent, respectiv Symbian, Windows Mobile oferit de Microsoft si programul software open-source Linux.

Sistemul de operare Nokia S60, bazata pe sistemul Symbian, este cel mai des utilizat software pe piata telefoanelor de tip smartphone, oferind telefoanelor inteligente posibilitatea de a rula aplicatii similare cu cele care ruleaza pe un calculator personal.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 722 ori