Nokia primeste amenda pentru mesaje spam

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 15:55
1240 citiri
Nokia primeste amenda pentru mesaje spam
Nokia trimite mesaje spam

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile in fuctie de volum, a primit o amenda de 58.000 de dolari din partea autoritatilor de reglementare australiene pe motiv ca le-a trimis clientilor sai mesaje de tip spam.

Autoritatea Australiana pentru Comunicatii si Media i-a impus producatorului finlandez sa-si schimbe strategia de marketing prin mesaje SMS, conform Reuters.com. Autoritatea a adaugat ca mesajele text trimise de Nokia clientilor sai, ce contineau sfaturi pentru a profita mai mult de functiile telefoanelor mobile, nu ofereau posibilitatea "dezabonarii", dupa cum cere legea.

Nokia a declarat ca a sistat serviciul respectiv in Australia, adaugand ca dezabonarea se putea face foarte simplu. Compania a fot de acord sa-si perfectioneze angajatii implicati in serviciile de marketing prin SMS in ceea ce priveste reglementarile legale, conform autoritatii.

"Unele companii inca nu inteleg cum functioneaza marketingul prin SMS. Aceleasi reguli care se aplica marketingului prin email sunt valabile si pentru cel prin SMS, iar acestea sunt valabile oricarui tip de business, fie el mic sau mare", a declarant Richard Bean, presedintele autoritatii.

#nokia mesaj spam, #nokia sms spam, #nokia amenda spam, #email spam, #telefon nokia , #Telefoane mobile