Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nokia primeste amenda pentru mesaje spam

Nokia primeste amenda pentru mesaje spam


Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile in fuctie de volum, a primit o amenda de 58.000 de dolari din partea autoritatilor de reglementare australiene pe motiv ca le-a trimis clientilor sai mesaje de tip spam.

Autoritatea Australiana pentru Comunicatii si Media i-a impus producatorului finlandez sa-si schimbe strategia de marketing prin mesaje SMS, conform Reuters.com. Autoritatea a adaugat ca mesajele text trimise de Nokia clientilor sai, ce contineau sfaturi pentru a profita mai mult de functiile telefoanelor mobile, nu ofereau posibilitatea "dezabonarii", dupa cum cere legea.

Nokia a declarat ca a sistat serviciul respectiv in Australia, adaugand ca dezabonarea se putea face foarte simplu. Compania a fot de acord sa-si perfectioneze angajatii implicati in serviciile de marketing prin SMS in ceea ce priveste reglementarile legale, conform autoritatii.

"Unele companii inca nu inteleg cum functioneaza marketingul prin SMS. Aceleasi reguli care se aplica marketingului prin email sunt valabile si pentru cel prin SMS, iar acestea sunt valabile oricarui tip de business, fie el mic sau mare", a declarant Richard Bean, presedintele autoritatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1206 ori