Motorola a redus estimarile financiare pentru al patrulea trimestru al 2006

Vineri, 05 Ianuarie 2007, ora 12:58
809 citiri

Grupul american Motorola Inc., al doilea producator mondial de telefoane mobile, si-a redus estimarile financiare pentru al patrulea trimestru al anului 2006, pe fondul rezultatelor sub asteptari ale diviziei de terminale mobile, relateaza Reuters.

Avertismentul privind nivelul castigurilor a fost emis la sfarsitul zilei de joi, plasandu-se cu mult sub asteptarile de pe Wall Street, fiind un posibil rezultat al concurentei acerbe cu rivalul Nokia, precum si al tendintei de a se baza mai mult pe pietele in curs de dezvoltare, acolo unde se vand telefoane mobile mai ieftine.

"Acest lucru inseamna ca Motorola a dus o lupta inversunata cu Nokia in ceea ce priveste preturile. Este foarte posibil ca Nokia sa fia afectata in egala masura - volume mari de productie si preturi mici la telefoane - ducand la cote mai mici de profit", a declarat analistul grupului Charter Equity Research, Ed Snyder.

Motorola a declarat ca estimeaza nivelul vanzarilor pentru al patrulea trimestru sa fie intre 11,6 miliarde de dolari, si 11,8 miliarde de dolari, modesta fata de estimarile de intre 11,8 -12,1 miliarde de dolari, in ciuda sperantelor investitorilor, care mizau pe vanzari substantiale ale modelelor Razr si Krzr.

"Probabil Motorola a redus preturile la modelul Razr iar celelalte modele nu au compensat aceasta reducere", a declarat Snyder. Motorola a mai declarat ca se asteapta la venituri nete de 13 pana la 16 centi pe actiune, cifra care este sub estimari.

Analistii au mizat pe o medie a veniturilor pentru al patrulea trimestru de 11, 99 miliarde de dolari si pe castiguri pe actiuni de 38 de centi, conform Reuters Estimates. Reducerea estimarilor poate veni pe fondul unei cereri substantiale pe anumite piete aflate in curs de dezvoltare, precum China si India, si a unei cereri mai reduse in Europa sau Statele unite ale Americii, a adaugat Snyder.

"Suntem foarte dezamagiti de performanta noastra financiara din al patrulea trimestru al 2006, insa vom mentine neschimbate directiile financiare pe termen lung pe care le-am stabilit la adunarea anuala", a declarat directorul executiv al Motorola, Ed Zander, intr-un comunicat.

Pe fondul acestui anunt, actiunile Nokia s-au depreciat cu 4%, atingand la deschidere sedintei nivelul de 15,28 de euro pe actiune, cel mai scazut nivel inregistrat in ultimele patru saptamani.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)