Smartphone-urile vor castiga in 2013 suprematia pe piata in fata telefoanelor mobile

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 09:45
1850 citiri
Smartphone-urile vor castiga in 2013 suprematia pe piata in fata telefoanelor mobile

Vanzarile de telefoane mobile inteligente (smartphone) le vor depasi in acest an, pentru prima data in istorie, pe cele de telefoane mobile clasice, gratie cererii puternice venite de pe pietele emergente si a scaderii preturilor, potrivit datelor unui studiu publicat de firma de consultanta International Data Corp.

Livrarile de smartphone-uri vor creste cu 32,7% in 2012, pana la 958,8 milioane unitati, adica echivalentul a 52,2% din totalul telefoanelor mobile vandute in acest an.

"2013 va fi un an de cotitura pentru smartphone-uri", a declarat directorul de cercetare de la IDC, Ramon Llamas. "Ne asteptam ca decalajul dintre smartphone-uri si telefoanele mobile simple sa continue sa creasca", a adaugat Llamas.

Tarile emergente, principalele responsabile pentru cresterea vanzarilor de smartphone-uri

Cresterea vanzarilor de smartphone-uri va fi una deosebit de rapida in tarile emergente, unde aceste dispozitive constituie un mijloc mai ieftin de a avea acces la anumite functii ale unui calculator. Potrivit IDC, in acest an pietele emergente vor fi responsabile pentru aproape 65% din vanzarile totale de smartphone-uri, fata de 43,1% in 2010.

Simultan cu cresterea pietei de smartphone-uri pretul mediu de comercializare scade, cu 8% anul trecut si cu 9% pentru acest an, estimeaza Ryan Reith, program manager la IDC. Aceasta tendinta favorizeaza producatori de smartphone-uri mai ieftine, precum firmele chineze ZTE si Huawei, comparativ cu cei doi giganti Apple si Samsung.

#livrari smartphone 2013, #smartphone vs telefon mobil, #vanzari smartphone, #scadere pret smartphone , #Telefoane mobile