Lenovo ataca piata smartphone-urilor cu o investitie de 800 mil. dolari

Luni, 07 Mai 2012, ora 12:29
1433 citiri
Lenovo ataca piata smartphone-urilor cu o investitie de 800 mil. dolari

Lenovo, al doilea producator de PC-uri din lume, ataca piata smartphone-urilor cu o investitiede aproximativ 800 milioane de dolari (cinci miliade yuani) intr-un centru de cercetare si productie a smartphone-urilor si tabletelor.

Fabrica se va deschide in octombrie 2013 in Wuhan, China si va crea 10 mii de locuri de munca, potrivit Bloomberg. Lenovo se asteapta ca fabrica sa genereze vanzari de doua ori mai mari decat investitia initiala, adica de 10 miliarde de yuani, pana in 2014. Potrivit estimarilor companiei, acestea vor atinge 50 miliarde yuani in doar cinci ani.

Compania chineza Lenovo a cumparat divizia IBM de PC-uri in 2005 si prin diversificarea gamei de produse cu smartphone-uri si tablete, doreste sa intre in concurenta cu compania Apple, cel mai important producator de tablete din lume, cu o cota de piata de 68% in primul trimestru din 2012.

Lenovo a avut o cota de 13,4% pe piata PC-urilor in cursul primului trimestru al acestui an, fiind devansat de Hewlett-Packard (HP) care a avut o cota de piata de 18%, potrivit IDC.

Android sau Windows Phone?

Intentiile companiei de a-si extinde portofoliul de produse cu smartphone-uri au fost dezvaluite la sfarsitul anului trecut, dupa lansarea unei game de telefoane cu sistem de operare Android. Cu toate acestea, compania a anuntat ca lucreaza si la smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone.

Afirmatia facuta de Chen Yue, unul dintre product managerii Lenovo, confirma zvonurile aparute dupa ce sistemul de operare Microsoft a fost observat ruland pe unul dintre telefoanele recent lansate pentru platforma Android, LePhone S2.

In versiunea cu sistem de operare Android, Lenovo S2 este un smartphone cu ecran de 3.8 inch si procesor single-core la 1.4 GHz.

Potrivit estimarilor Lenovo, primul smartphone cu sistem de operare Windows Phone va fi lansat abia in a doua jumatate a anului 2012.

Vremuri bune pentru Lenovo

Compania chinezeasca Lenovo a inregistrat in ultimul trimestru din 2011 un profit in crestere cu 54%, datorat maririi cotei de piata.

Rezultatele producatorului IT din ultimele trimestere au fost puternice, datorita, in principal, cresterii cotei de piata globale, inregistrata dupa achizitia companiei germane Medion.

Lenovo a avut un profit net de 153,46 milioane de dolari in ultimele trei luni ale anului 2011, in crestere cu 54% fata de cele 99,65 milioane de dolari, inregistrate in aceeasi perioada a anului anterior. Profitul a depasit estimarea medie de 130,2 milioane de dolari realizata de analisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone Lenovo, #investitie Lenovo smartphone, #investitii Lenovo, #produse Lenovo , #Telefoane mobile