iPhone 5, asteptat cu nerabdare: Prima zi de vanzare debuteaza cu cozi imense

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 12:15
5326 citiri
iPhone 5, asteptat cu nerabdare: Prima zi de vanzare debuteaza cu cozi imense

Comercializarea iPhone 5 a inceput, vineri, pe pietele din Australia, Asia, Europa, Canada si Statele Unite ale Americii. Clientii din Australia, Japonia si Hong Kong au inceput sa cumpere in numar mare noul smartphone, in pofida unei controverse tot mai mari privind serviciul de harti pus la dispozitie de Apple.

Startul a fost dat in Australia, prima tara pe calendarul de vanzari al Apple. Sute de oameni au stat la cozi in Sydney, unii asteptand chiar si 68 de ore pentru cea mai noua versiune a popularului smartphone.

Un reprezentant al site-ului mobilephonefinder.com, Todd Foot, a afirmat ca este prima persoana din lume care a cumparat un iPhone 5 vineri dimineata. Foot a declarat ca a identificat, deja, probleme cu serviciul de harti al sistemului de operare iOS 6 al telefonului Apple.

"Se pare ca nu este 100% precis. De fapt, magazinul de peste drum este Darrell Lea, iar pe hartile utilizate de iPhone 5 apare ca un magazin Apple. Se fac ceva glume pe seama acestei erori", a spus el.

In Japonia, a doua piata pe care a intrat la vanzare iPhone 5, fanii Apple au asteptat cu nerabdare noul produs.

Circa 750 de oameni stateau la coada in fata magazinului Apple din cartierul Ginza din Tokyo cu zece minute inainte de deschidere.

La Hong Kong, clientii au fost mai calmi, mai multe zeci de agenti de securitate ajutand la controlul unei multimi formate din peste o suta de fani Apple adunati in fata unui magazin din mall-ul aflat in cladirea International Finance Center, inainte de deschidere.

Atmosfera ordonata reflecta si faptul ca magazinul a pus iPhone 5 doar la dispozitia clientilor care si-au facut rezervare online, iar la intrare se afla o zona de check-in similara celor din aeroporturi.

Precomenzile primite de Apple pentru iPhone 5 au depasit doua milioane de unitati intr-o singura zi, fiind de peste doua ori mai mari fata de recordul anterior stabilit de iPhone 4S, a anuntat, luni, compania americana.

Precomenzile pentru iPhone 5 au atins un nivel record

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vandut produs al Apple, generand circa doua treimi din profitul companiei.

#comercializare iPhone 5, #vanzare iPhone 5, #precomenzi iPhone 5, #primele vanzari iPhone 5, #lansare iphone 5 , #Telefoane mobile