Igiena telefonului mobil: 72% dintre utilizatori nu curata niciodata aceste dispozitive

Marti, 06 Iulie 2021, ora 16:37
806 citiri
Igiena telefonului mobil: 72% dintre utilizatori nu curata niciodata aceste dispozitive
telefon mobil FOTO: unsplash.com

Conform analizei intitulate "Telefoanele mobile reprezinta o cale pentru transmiterea microbiana: o analiza a domeniului de aplicare", telefoanele mobile au devenit o parte integranta a societatii moderne si sunt considerate ca potentiale terenuri de reproducere pentru organismele microbiene, constituind un risc potential global pentru sanatatea publica pentru transmiterea microbilor.

Potrivit lui Matthew Olsen, cercetator in Stiinte ale Sanatatii si Medicina la Universitatea Bond din Australia, telefoanele mobile sunt utilizate in medie 3 ore pe zi. In plus, un studiu din 2016 a afirmat ca utilizatorii isi pot atinge telefoanele de pana la 2.617 ori pe zi.

Potrivit unui studiu publicat in revista medicala academica Germs (2017), peste 17.000 de bacterii au fost gasite pe telefoanele mobile, de zece ori mai mult decat pe un scaun de toaleta. Din acest motiv, dezinfectarea telefonului devine deosebit de importanta.

Dr. Doo-Ryeon Chung, directorul Centrului de prevenire si control al infectiilor de la Samsung Medical Center noteaza: "Studiile noastre arata ca virusii pot supravietui pe suprafete din plastic sau metal pana la 2 pana la 3 zile", spune el. In plus, se afirma ca: "Pentru a utiliza smartphone-ul in siguranta, este esential sa il pastrati curat".

Telefoane ieftine - oferte si reviews

"Acest lucru reprezinta o problema de sanatate pentru comunitate in general, deoarece aceasta analiza a aratat ca telefoanele mobile sunt contaminate de un numar mare de microorganisme, inclusiv bacterii si virusi", spun specialistii.

Potrivit lui Simon Clarke, profesor asociat de microbiologie celulara la Universitatea din Reading, Anglia, utilizarea, stocarea si curatarea smartphone-urilor ar trebui sa fie o preocupare a tuturor utilizatorilor de telefoane mobile.

Pentru specialistul de la Universitatea din Reading, o strategie adecvata in acest domeniu ar trebui sa incerce sa ia in considerare:

- Evitati utilizarea telefoanelor in transportul public in timpul calatoriilor. Acesta este un obicei foarte inradacinat, dar este o posibila sursa de contaminare si raspandire foarte importanta.

- Utilizatorul trebuie sa isi curete telefonul si sa se spele pe maini inainte de a pleca la serviciu si de indata ce soseste iar acasa. Persoana trebuie sa concepa telefonul ca pe o extensie: "Daca mainile sale sunt murdare, si telefonul este la fel", spune el.

- Telefoanele folosite de mai multe persoane in birouri sunt deosebit de riscante si trebuie curatate si igienizate frecvent. Sunt recomandate telefoanele mai rezistente, mai putin sensibile, care pot fi spalate temeinic cu apa si sapun, curatate cu cantitati generoase de geluri cu alcool si servetele si chiar inalbitor.

Telefoane ieftine: idei si ofertele zilei

Clarke a mentionat ca "smartphone-urile sunt un rezervor pentru germeni si au potentialul de a raspandi agenti patogeni. Folosim in mod constant aceste dispozitive, le atingem cu mainile si le punem aproape de fete. Cand tusiti sau stranutati, picaturile sunt transferate direct pe telefon sau de pe maini daca acestea au fost folosite ca scut. Degeaba te speli pe maini, daca nu cureti si telefonul, pentru ca, in momentul in care scoti smartphone-ul din buzunar mainile tale deja nu mai sunt curate", explica specialistul.

Nu utilizati aceste produse pentru a va dezinfecta telefonul mobil

Desi trebuie sa dezinfectati telefoanele mobile si alte dispozitive cu care sunteti in contact direct, nu trebuie sa exagerati sau cel putin sa faceti acest lucru cu bun simt, deoarece folosirea unui produs necorespunzator sau curatarea acestuia cu cantitati mari il poate deteriora.

Acestea sunt produsele pe care nu trebuie sa le utilizati pe dispozitivele dvs:

- alcool de 100% fara diluare

- amoniac.

- solutie pentru curatat geamuri.

- gel dezinfectant pentru maini.

- detergent pentru baie sau bucatarie

- demachiant.

- servetele de hartie

Desigur, va fi, de asemenea, necesar sa se previna contaminarea smartphone-urilor si o modalitate buna de a face acest lucru este evitarea transportului lor in zone favorabile contagiunii, cum ar fi baile sau toaletele publice, precum si impiedicarea altor persoane sa le atinga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefon mobil, #igiena, #igiena telefon mobil , #Telefoane mobile