HTC estimeaza o scadere de 13,3% a vanzarilor in T2

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 17:50
1114 citiri
HTC estimeaza o scadere de 13,3% a vanzarilor in T2

HTC si-a revizuit in scadere cu 13,3% tinta de vanzari pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, estimand ca acesta va atinge valoarea de 3,05 miliarde de dolari. Initial, compania se astepta sa inregistreze vanzari de 3,51 miliarde de dolari in T2.

HTC si-a revizuit previziunile de vanzari pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, dupa ce s-a constatat ca nivelul cererii de pe piata din Europa si Statele Unite ale Americii a scazut sub asteptari, potrivit The Next Web.

Livrarile de smarphone-uri HTC pe piata americana au fost afectate si de procesul dintre HTC si Apple, initiat in 2010. Apple a depus o plangere impotriva HTC, pe motivul ca sunt incalcate zece dintre patentele sale.

Pe data de 19 aprilie, vanzarile de smartphone HTC One X si HTC Evo 4G, care ruleaza cu sistemul de operare Android, au fost oprite in Statele Unite ale Americii, in urma unei decizii a Comisiei Internationale pentru Comert (ITC). Aceasta institutie a decis ca HTC incalca anumite patente Apple.

Reprezentantii HTC au declarat ca producatorul are deja alternative la modelele de smartphone-uri care incalca patentul Apple. Interdictia pentru HTC a fost ridicata, dar reprezentantii Apple si HTC au spus ca trebuia sa participe la o intalnire pentru a ajunge la o intelegere privind patentele in data de 28 august.

Situatia HTC pe piata americana va fi ingreunata si de faptul ca modelul Samsung Galaxy S III va fi lansat pe piata din SUA in cateva saptamani.

HTC a inregistrat vanzari de 1,06 miliarde de dolari in luna aprilie, comparativ cu 1,32 miliarde de euro in aceeasi perioada din 2011, ceea ce inseamna o scadere de 19,87%.

In primul trimestru din 2012, veniturile totale realizate de HTC s-au cifrat la 2,3 miliarde de dolari, reprezentand o scadere de 35% fata de anul anterior.

#HTC estimare vanzari T2, #vanzari HTC, #HTC Apple proces, #HTC vanzari SUA , #Telefoane mobile