Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Facebook bate palma cu Vodafone pentru utilizatorii mobili

Facebook bate palma cu Vodafone pentru utilizatorii mobili
Cel mai popular site de profile personale si relatii sociale, Facebook, a semnat un parteneriat cu Vodafone pentru a fi accesibil celor care folosesc telefoane mobile, prin intermediul unei solutii de tip platforma, botezata Facebook for Mobile Operators.
Vodafone va incerca sa isi creasca traficul de date pe telefoane prin intermediul serviciilor online. Facebook incearca sa isi creasca baza de utilizatori, in special in Europa unde Vodafone are zeci de milioane de clienti. Deocamdata, serviciiul este disponibil in Marea Britanie si Germania, spun oficialii celor doua companii. In curand va fi extins in Grecia, Italia, Spania, Irlanda si Portugalia.

Orice utilizator de telefon mobil care are serviciul de date activat poate accsa Facebook, dar exista o multime de probleme, deconectari si erori software. Noua platforma vine cu un set de instructiuni clare pentru operatori astfel incat sa functioneze corect serviciul.

Facebook are acum in baza de date 64 de milioane de utilizator, iar 6 milioane de oameni dintre acestia folosesc serviciul pe telefonul mobile. Vechiul sistem era o aplicatie in faza de testare, fara suport tehnic, si totusi a avut succes, spun oficiali companiei. Noua solutie va avea suport tehnic permanent si avansat pentru ca experienta utilizatorilor sa fie cat mai aproape de cea de la PC.

Deocamdata Facebook nu are niciun fel de reclame pentru utilizatorii de telefoane mobile, dar acest domeniu este vazut acum ca de mare viitor. Nu au fost facute publice detaliile financiare ale acordului dintre Facebook si Vodafone.

Toate site-urile mari de social networking au in prezent probleme cu finantarea. Visul proprietarilor si actionarilor este ca incasarile din reclame online vor fi mai mari pe viitor, odata ce se vor gasi tehnologiile si platformele potrivite. Facebook, care acum are un acord de exclusivitate cu Microsoft pentru reclame online, nu a prezentat inca detalii legate de publicitatea pentru versiunea mobila a site-ului.

Compania spera ca va atrage mai multi utilizatori pentru ca site-ul mobil este extrem de simplu si "curat", astfel ca posibilii clienti sunt multumiti cu el. Operatorii au o multime de optiuni noi odata cu utilizarea platformei Facebook. Utilizatorii isi vor putea adauga fotografii la profile cu ajutorul serviciului de mesaje multimedia (MMS). Platforma incluse si instructiuni pentru blocarea abuzurilor, de exemplu oprirea spam-ului, destul de comun pe site-urile de acest tip.

Utilizatorii care fac modificari in conturile lor sau adauga poze sau alt tip de content nu vor vedea modificarile realizate deja in cont, in mod automat. Ei vor primi pe e-mail un mesaj de confirmare si daca vor accesa link-ul special din contul personal de e-mail atunci vor fi realizate modificarile respective.

Pe linga spam, utilizatorii Facebook se pling deseori ca le sunt furate datele de acces sau ca sunt livrate informatiile lor unor firme care fac e-mail marketing sau marketing pe celular. Noul sistem promite sa rezolve si aceste probleme.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1264 ori