Dupa Romania, urmeaza Ungaria. Nokia concediaza inca 4.000 de oameni

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 14:41
1328 citiri
Dupa Romania, urmeaza Ungaria. Nokia concediaza inca 4.000 de oameni
Nokia muta productia in Asia

Dupa ce a desfiintat fabrica din Cluj, Nokia concediaza 4.000 de oameni din unitatile de productie din Finlanda, Ungaria si Mexic.

Masura este menita sa scada costurile de productie, compania finlandeza confruntata cu dificutati financiare avand de gand sa-si mute fabricile in Asia, conform Reuters.com.

Scaderea cu 8% a fortei de munca angajate in asamblarea de telefoane mobile duce numarul total de joburi ce vor fi desfiintate sub sefia CEO-ului Stephen Elop la peste 30.000.

Nokia a declarat ca planul de taiere a numarului de locuri de munca se va desfasura pe parcursul acestui an. Operatiunea a inceput cu inchiderea fabricii din Romania, din luna septembrie, se mai arata in declaratia companiei.

"Aceasta masura era inevitabila. Este surprinzator faptul ca a durat atat de mult pana sa se ia aceasta decizie", a declarat Steve Brazier, CEO al companiei de cercetare in tehnologie Canalys.

Fabrica Nokia din Salo, Finlanda, care a reprezentat piatra de temelie a succesului companiei, este, de mult timp, ultima unitate de telefoane mobile din Europa de Vest, majoritate producatorilor mutandu-si operatiunile in Asia.

#fabrica nokia romania cluj jucu, #fabrica nokia inchidere, #nokia concediere, #nokia plecare, #telefon nokia, #smartphone nokia , #Telefoane mobile