De ce nu renunta Obama la BlackBerry?

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 18:47
2119 citiri
De ce nu renunta Obama la BlackBerry?
BlackBerry, telefonul oficial al Presedintelui Americii

In ultima perioada, lumea s-a indepartat tot mai mult de BlackBerry, cu exceptia Washington-ului. De ce este telefonul canadian preferatul administratiei SUA?

Profiturile RIM, producatorul BlackBerry, sunt in continua scadere, telefonul pierzandu-si suprematia chiar si in tara natala, Canada.

La Washington, timpul se pare ca sta in loc, presedintele Obama si personalul sau avand inca in buzunare micul smartphone negru. Care este explicatia?

BlackBerry-ul si-a pastrat locul in biroul prezidential din cauza birocratiei care se misca la fel de incet ca si in Romania. Insa problemele tot mai mari din jurul RIM ar fi trebuit sa puna capat acestei dependente de BlackBerry si sa-i indrepte pe politicienii americani sper vedetele din domeniu, cum ar fi iPhone.

Unele agentii din SUA isi relaxeaza deja politicile, lasandu-i pe angajati sa-si aleaga smartphone-urile, relateaza Washington Post. Exista politicieni care isi pot aduce iPhone-urile pe holurile Congresului, insa Guvernul Federal se indaratniceste sa nu ia parte la aceasta "revolutie".

"Apreciem focusul pe securitate al RIM, ceea ce este vital pentru utilizarea guvernamentala", a declarat Casey Cooleman, directorul executiv al biroului de informatii din cadrul Administratiei Generale de Servicii. Agentia a aprobat cateva telefoane iPhone si bazate pe Android pentru angajati, insa majoritatea celor 12.000 de device-uri utilizate in cadrul adminsitratiei sunt in continuare BlackBerry.

Insa Coleman a adaugat ca exista, totusi, platforme care asigura acelasi grad de securitate.

Agentiile si marii contractori spun ca BlackBerry este mai ieftin decat cele mai multe telefoane care ruleaza Android si chiar mai ieftin decat iPhone-ul. Departamentele de IT din Guvernul american au contracte pe termen lung cu RIM si cu operatorii de telefonie mobila care promoveaza acest device. Mai mult, specialistii IT din agentiile federale sunt pregatiti sa repare produse BlackBerry, ceea ce face dificila trecerea la noi tehnologii, dupa cum spun analistii.

In plus, noile device-uri nu sunt atat de sigure din punct de vedere al securitatii precum telefonul canadian, adauga oficiali din cadrul agentiei.

Paul Silder, un contractor guvernamental, spune ca se simte blocat cu BlackBerry-ul primit din partea Departamentului de Securitate Interna. Acesta ar fi preferat un iPhone sau un telefon cu Android.

"Vreau un ecran mai mare. Il folosesc doar pentru munca, insa mi-ar fi util sa pot naviga mai usor pe Internet", mai spune Silder.

Ritmul incet de schimbare din cadrul culturii federale au facut ca BlackBerry sa ramana un "must-have" la Casa Alba. Unii analisti se astepata ca acest lucru sa nu se schimbe prea curand, Washington-ul urmand sa devina ultimul bastion al device-urilor RIM.

#BlackBerry Obama, #top telefoane, #smartphone apple, #smartphone samsung, #smartphone blackberry , #Telefoane mobile

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  6. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  7. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  8. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  9. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi
  10. Cum a scăpat China de cel mai mare colaps tehnologic global, provocat de CrowdStrike