Datele personale de pe dispozitivele mobile furate pot fi protejate

Miercuri, 08 August 2012, ora 15:05
1448 citiri
Datele personale de pe dispozitivele mobile furate pot fi protejate

Kaspersky Lab, cel mai mare producator de solutii de securitate informatica din Europa, a obtinut, recent, un nou brevet pentru un sistem capabil sa protejeze datele personale stocate in memoria unui dispozitiv mobil furat sau pierdut.

Tehnologia, brevetata in Rusia, identifica cele mai importante informatii ale utilizatorului si blocheaza accesul la ele, daca telefonul este furat sau pierdut, a anuntat, miercuri, compania.

Practic, cu ajutorul noului sistem de protectie, sunt analizate datele stocate pe dispozitivul mobil si sunt identificate toate informatiile confidentiale, care pot cauza cele mai mari prejudicii: mesajele SMS si MMS, datele legate de aplicatii, precum si o selectie a fisierelor individuale.

Kaspersky Mobile Security, solutia de securitate dedicata dispozitivelor mobile, include un sistem care protejeaza datele utilizatorilor, in eventualitatea in care tabletele / smartphone-urile sunt pierdute sau furate. Metoda obisnuita de securizare presupune trimiterea unei comenzi prestabilite, care blocheaza dispozitivul sau sterge toate datele de pe el.

Noua tehnologie poate deosebi informatiile personale de alte fisiere care nu sunt la fel de valoroase, in asa fel incat datele confidentiale sunt protejate fie prin blocarea accesului la ele, fie prin selectarea si stergerea lor din memorie.

Potrivit sursei citate, Kaspersky Lab are la activ trei brevete pentru tehnologii de securitate destinate mediului business.

Peste 110 tehnologii avansate dezvoltate de catre companie sunt brevetate in Rusia, SUA, Europa si China.

De asemenea, alte 160 de patente Kaspersky Lab se afla in asteptare in diferite tari ale lumii.

Kaspersky: Apple, codas la securitate

Cea mai buna strategie pentru securitatea IT din cadrul companiei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#date dispozitive mobile furate, #date personale dispoziive mobile, #Kaspersky Lab tehnologii securitate, #tehnologie securitate telefoane mobile , #Telefoane mobile