Curiozitati tech: Cum este folosit smartphone-ul pe glob

Joi, 17 Mai 2012, ora 08:46
2213 citiri
Curiozitati tech: Cum este folosit smartphone-ul pe glob

Daca in urma cu cativa ani, smartphone-urile reprezentau produse de lux, care nu erau la indemana oricui, astazi popularitatea lor creste intr-un ritm ametitor

Vanzarile de smartphone-uri din Europa au crescut anul trecut cu 67% fata de anul precedent, potrivit ultimelor statistici GfK.

Anul trecut europenii au cumparat cu 3,2% mai multe telefoane mobile decat in 2010, pana la 258 de milioane de dispozitive.

De-a lungul timpului, Google a colectat tone de date cu privire la utilizarea smartphone-ului in intreaga lume. Iata cateva din cele mai surprinzatoare lucruri pe care nu le stiai despre gadgetul pe care il folosesti zi de zi:

Telefoanele cu Android sunt cele mai populare in Japonia, unde 55% dintre persoanele care au un smartphone folosesc acest tip de gadget, fata de doar 39% care s-au orientat catre iOS. Android ocupa primul loc in preferintele locuitorilor din Noua Zeelanda (41%), SUA (40%) si China (38%).

Spre deosebire de Android, iOS castiga teren in Elventia, unde 52% dintre detinatorii unui smartphone il folosesc, in Australia (49% fata de 25% care folosesc sistemul Android), Canada (45%) si Franta (43% vs 25% Android).

In Egipt, telefoanele mobile cu sistem de operare Windos sunt mult mai populare decat orice iPhone. 13% dintre respondentii unui studiu au precizat ca folosesc platforma Microsoft, 19% prefera Symbian si doar 14% prefera Android. Sistemul de operare al Apple se afla pe ultimul loc, doar 4% dintre respondenti preferand iOS.

In Emiratele Arabe Unite, Backberry castiga cu 42%, locul doi fiind ocupat de iOS cu doar 25%.

Mai mult de jumatate dintre respondentii chinezi au declarat ca folosesc un smartphone fiindca il pot folosi fara sa fie vazuti cu usurinta de catre autoritati. V-ati pus vreodata intrebarea cum ar fi sa va feriti sa stati de vorba la telefon pe strada?

Credeati ca romanii sunt dependenti de retele sociale?

74% dintre locuitorii din Mexic si 73% dintre locuitorii din Argentia intra zilnic pe retelele sociale direct de pe telefonul mobil. In Asia, traficul pe retelele sociale de pe smartphone este destul de scazut. Astfel, in Japonia, 345 dintre utilizatori nu-si verifica niciodata conturile de pe retelele sociale direct de pe smartphone.

A urmari clipuri video direct d epe telefonul mobil pare a fi o practica des intalnita in randul locuitorilor din Arabia Sauita, unde 59% dintre respondenti au declarat ca urmaresc clipuri video pe smartphone zilnic. Pe locul loc se afla Egiptul (41%).

E binecunoscut faptul ca poporul chinezi e innebunit dupa shopping. Ei bine, aceasta practica a chinezilor s-a extins chiar si pe smartphone. 59% dintre respondenti au precizat ca isi fac cumparaturile de pe telefonul mobil. De asemenea, chinezilor le place sa scrie recenzii. 41% dintre cei care au raspuns studiului au declarat ca inpiratia de a scrie recenzii le-a venit dupa ce au citit anumite articole pe smartphone. Pe locul doi in topul acestei practici se afla Japonia.

S-a dovedit faptul ca nord-americanii adora sa-si foloseasca smartphone-ul pentru a cauta restaurante si baruri. 50% dintre respondentii din SUA si Canada au declarat ca isi folosesc telefonul pentru a cauta cele mai frecventate baruri.

Tu cum iti folosesti smartphone-ul? Asteptam comentariile tale pe Business24.

#curiozitati tech, #smartphone chinezi, #studiu smartphone, #smartphone japonezi, #moduri utilizare smartphone , #Telefoane mobile