Cum sa-ti protejezi PIN-ul atunci cand ai telefon cu touchscreen

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 14:28
2275 citiri
Cum sa-ti protejezi PIN-ul atunci cand ai telefon cu touchscreen

Pentru cei care au telefoane cu touchscreen securitatea devine o problema, codul PIN putand fi aflat foarte usor observand urmele lasate pe ecran.

Fie ca detii un iPhone, un Samsung sau orice alt telefon cu touchscreen, cu siguranta iti doresti ca datele de pe el sa ramana confidentiale si private. Astfel, un cod pin ar ajuta, daca degetele noastre nu ar lasa urme care sa ne dea de gol, scrie TechCrunch.

Presupunand ca ai un cod de 4 cifre, exista 10.000 de combinatii posibile. Daca amprentele tale se vad clar pe ecran, atunci numarul combinatiilor din patru cifre diferite se reduce considerabil, pana la 24.

Astfel, ce e de facut? Pe langa stabilirea unui numar limita de incercari inainte ca datele de pe telefon sa se stearga, mai exista o varianta simpla - dublarea unei cifre din cod. Numarul de variante posibile creste la 36.

Sigur, nu pare mult, dar daca stabilim, spre exemplu, un numar limita de 10 incercari de introducere a codului PIN, situatia se complica pentru cel care incearca sa iti acceseze telefonul. Sansele sale scad de la 41% pana la 27% doar prin aceste doua miscari.

#protectie date telefon, #salvare date telefon, #telefon mobil touchscreen , #Telefoane mobile