Cum alegi corect un telefon de firmă?

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 19:22
1043 citiri
Cum alegi corect un telefon de firmă?
FOTO: flip.ro

Alegerea celui mai bun telefon de firmă s-ar putea dovedi a fi o sarcină complicată. Nu și dacă parcurgi acest material, în care am strâns cele mai bune sfaturi pe care să le aplici atunci când cauți un smartphone perfect pentru afacerea ta.

Și înainte de a-ți explica pașii pe care e necesar să îi parcurgi pentru a ajunge la cel mai potrivit model, dintr-atâtea câte există pe piață, vrem să-ți reamintim ceva important.

Telefonul de firmă e indicat să fie diferit de cel personal. Pentru a putea păstra profesionalismul, îți recomandăm să folosești numere diferite de telefon, pe dispozitive diferite. Asta mai ales dacă ți-ai propus să nu răspunzi la mailuri, mesaje și apeluri care țin de business-ul tău atunci când ești liber, deci să păstrezi echilibrul între muncă și timp doar pentru tine, implicit să stai departe de burnout.

Iată, așadar, care sunt criteriile după care îți sugerăm să-ți alegi corect un telefon de firmă.

Alege între iOS și Android

iOS este sistemul propriu de operare al Apple. Configurarea unui iPhone și administrarea acestuia e foarte simplă, mai ales dacă nu ești la primul contact cu produsele gigantului american.

Acest sistem de operare este unul închis, ceea ce înseamnă că e foarte dificil pentru o aplicație virusată să-și facă loc în magazinul de aplicații Apple, numit AppStore. Fiecare aplicație care ajunge acolo este anterior supusă unor teste foarte riguroase, ceea ce face din iOS un sistem foarte sigur. Care e, de altfel, și foarte intuitiv.

Așa că, dacă ești o persoană riguroasă, dar mai ales una care alege siguranța, te poți orienta către modelele de top ale producătorului, așa cum sunt și iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 Pro sau iPhone 12 Pro Max, pentru o performanță desăvârșită a smartphone-ului.

Pe de altă parte, așa cum probabil știi deja, iOS va putea rula doar pe iPhone, limitând alegerea modelelor de telefoane la dispozitivele Apple. Și, din păcate, sistemul de operare închis poate fi uneori dezamăgitor, deoarece nu-ți vei putea personaliza iPhone-ul în funcție de nevoile tale.

Pe de altă parte, Android este un sistem de operare folosit de majoritatea smartphone-urilor. Este un software gratuit și open-source, care a fost adoptat de diverse companii de telefonie mobilă pentru a-și crea propria versiune personalizată a sistemului de operare.

Optarea pentru un Android îți va permite să-ți păstrezi opțiunile deschise, deoarece pe piață există, literalmente, mii de telefoane dintre care poți alege. După cum am menționat, este un software open-source, ceea ce înseamnă că este extrem de personalizabil.

În plus, dacă utilizezi Google Suite în activitatea ta, Android ar fi o alegere mai bună, deoarece serviciile Google funcționează foarte coerent cu acest sistem de operare.

Cu toate acestea, telefoanele Android pot fi foarte vulnerabile în fața virușilor și a atacurilor cibernetice. Interfața sa de utilizare nu este la fel de simplă și intuitivă, cum este cea a iOS.

Mai mult decât atât, telefoanele Android de buget, adică cele mai ieftine de pe piață, tind să dezamăgească uneori, deoarece producătorii și designerii nu ascultă întotdeauna feedback-ul clienților când vine vorba de design, UI și hardware.

Optează pentru un nivel de rezistență potrivit

Este important să te gândești la modul în care îți vei folosi telefonul. Dacă activitatea ta se petrece mai mult în aer liber, îți recomandăm să optezi pentru un smartphone mai robust, care va tolera și eventualele aterizări forțate pe suprafețe dure.

De asemenea, e posibil să te intereseze și capacitatea bateriei atunci când lucrezi la exterior, ținând cont atât de faptul că vei sta departe de priză, deci de încărcător, dar și pentru că, expus la temperaturi extreme, un smartphone se va descărca mult mai rapid.

În schimb, dacă lucrezi într-un birou, mai importantă pentru tine nu ar fi rezistența fizică a telefonului, ci capacitatea de a gestiona mai multe aplicații deschise concomitent, adică RAMii.

Selectează stocarea internă ideală pentru tine

În funcție de domeniul în care lucrezi, e posibil să ai nevoie de o stocare internă mai mare sau să nu te intereseze acest aspect. De exemplu, dacă jobul tău presupune fotografierea cu telefonul, e important ca memoria internă a dispozitivului să fie cât mai mare. La fel și în cazul în care ai nevoie să lucrezi pe mai multe documente, pe care să le descarci în dispozitiv.

Ținând cont de faptul că ți-am explicat mai sus cum alegi corect un telefon de firmă, ai putea trece cu ușurință peste celelalte detalii pe care, în mod obișnuit, nu le-ai ignora. Vorbim de capacitatea camerelor, de culoarea dispozitivului sau de volumul la care dispozitivul îți permite să asculți muzică.

#alegere telefon, #telefon de firma, #telefon , #Telefoane mobile