Comert online. Retailerii investesc din ce in ce mai mult in magazinele virtuale

Vineri, 22 Martie 2013, ora 16:01
1680 citiri
Comert online. Retailerii investesc din ce in ce mai mult in magazinele virtuale
Foto: compbuilding.com

Segmentul de vanzari online are un potential din ce in ce mai ridicat, astfel ca retailerii fac investitii pentru a obtine cote cat mai mari din piata.

Daca eMAG a investit masiv in infrastructura de vanzari online si in strategii de marketing, cum ar fi cel afiliat, un nou jucator in piata, Germanos Telecom, anunta lansarea noului website.

"Ne dorim ca acest nou website sa optimizeze experienta utilizatorilor si sa creasca productivitatea, prin reducerea activitatilor precedente vanzarii. Oferim astfel tuturor celor pasionati de tehnologie o navigare mai placuta si mai eficienta printre produsele si serviciile noastre, pornind de la obiceiurile de consum online si interesele utilizatorilor in privinta afisarii produselor si a informatiilor despre acestea. Angajatii magazinelor vor continua sa aiba un rol esential in filozofia noastra de a 'conecta cu tehnologia', furnizand clientilor detalii despre cele mai noi smartphone-uri, tehnologii si tendinte actuale sau viitoare", a declarat Panos Makris, Chief Commercial Officer COSMOTE & Germanos.

Si Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), vorbeste despre importanta digializarii, mai ales pentru marii retaileri din Romania. Din punctul sau de vedere, digitalizarea ramane un risc doar pentru cei care nu investesc in ea.

"Riscurile apar pentru retailerii care raman in urma si nu tin pasul cu vremurile: orice domeniu de activitate antreprenoriala poate fi profitabil, daca folosesti social media si comunicarea. Nu putem ignora dezvoltarea comertului online, care este in fiecare an in crestere in Europa.

Multi retaileri din Marea Britanie au cresteri anuale de peste 10% ale vanzarilor din comertul online, iar pentru altii acestea reprezinta aproape 50% din toate vanzarile", a declarat acesta pentru Business24.

#comert online, #tendinte comert online, #retaileri investitii comert online , #Telefoane mobile