China Mobile ar putea produce iPhone-uri

Joi, 17 Mai 2012, ora 19:58
1157 citiri
China Mobile ar putea produce iPhone-uri

Cea mai mare retea de telefonie mobila din lume, China Mobile, ar putea introduce in curand in oferta clientilor sai iPhone, reprezentantii companiei chineze confirmand ca discuta in acest sens cu cei de la Apple, potrivit bbc.com.

In prezent exista probleme de compatibilitate intre iPhone si reteaua 3G China Mobile, dar acestea pot fi rezolvate odata cu lansarea in aceasta vara a noului iPhone, si atunci cand China va adopta standardul 4G.

China Mobile este cea mai mare retea din China, dar si din lume, din punct de vedere al utilizatorilor, respectiv 660 milioane, dar cu toate acestea iPhone nu face parte din oferta curenta.

Insa, 15 milioane dintre clienti sai sunt utilizeaza iPhone, smartphone-urile fiind achizitionate din alte surse.

In ciuda faptului ca este cel mai mare furnizor de servicii telecom, China Mobil este singurul operator din China care nu are suport pentru iPhone.

Operatorul are o cota de piata de 67%, mult peste rivalii sai China Unicom si China Telecom, insa in ultimii ani a inregistrat un declin.

Prin includerea in oferta oficiala a iPhone pentru clientii sai, operatorul de telefonie ar putea sa isi recapete clientii care au migrat catre alti furnizori.

"Am discutat in mod activ cu cei de la Apple pentru a vedea cum am putea coopera. Nu pot da multe amanunte, dar pot sa spun ca este in avantajul ambelor parti sa fie dezvoltata aceasta cooperare", a declarat presedintele companiei, Xi Guohua, care a mentionat ca exista discutii intre cele doua firme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China Mobile colaborare Apple, #iPhone China Mobile, #lansare iPhone piata China , #Telefoane mobile