Cel putin 10 milioane de chinezi utilizeaza iPhone

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 08:34
1079 citiri
Cel putin 10 milioane de chinezi utilizeaza iPhone

China Mobila, cel mai mare operator de telefonie mobila din China, cu cel mai mare numar de abonati, are 10 milioane de utilizatori de iPhone.

Wang Jianzhou, presedintele operatorului de telefonie mobila, a declarat pentru Reuters ca China Mobile are 10 milioane de utilizatori iPhone, chiar daca nu are inca un acord cu producatorul Apple iPhone.

Acesta a adaugat ca Apple a promis ca va realiza un iPhone compatibil cu China Mobile la standarde TD-LTE, cand se va lansa noul model iPhone de ultima generatie, si ca discutiile intre cele doua companii continua in acest sens.

Reprezentantul China Mobile a afirmat si anterior ca a avut cateva intalniri cu Steve Jobs, co-fondatorul Apple, in care au discutat introducerea unui iPhone bazat pe standardele de retea ale China Mobile.

In prezent, Mobile China este in proces de dezvoltare a unei tehnologii TD-LTE de telefonie mobila, iar Wang doreste sa inceapa efectuarea de studii comerciale pentru aceasta tehnologie chiar de anul viitor.

China Mobile numara mai mult de 630 de milioane de clienti la sfarsitul lunii septembrie, insa potrivit datelor companiei, cei mai multi sunt utilizatori care nu folosesc decat functia de apeluri si trimitere mesaje text.

Furnizorii chinezi ofera telefoane mobile subventionate pentru contracte incheiate pe mai multi ani si pentru a atrage utilizatorii de smartphone spre servicii mai scumpe, astfel ca acestia sunt afectati cand se reduce venitul lunar per utilizator, cum se intampla in prezent.

Pe pietele mai dezvoltate, iPhone si-a stimulat consumatorii sa utilizeze o mare parte din serviciile lucrative de date datorita usurintei in utilizare si a gamei de jocuri si alte aplicatii App Store.

In China, singura companie care are un contract cu iPhone este China Unicom. Cu toate acestea, Wang a declarat ca China Mobile beneficiaza deja intr-o oarecare masura de iPhone, datorita retelei de magazine Apple din tara, numarul total al iPhone din reteaua China Mobile ajungand la 10 milioane de telefoane, cumparate fara subventie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iphone utilizatori China, #telefoane Iphone China, #MobileChina , #Telefoane mobile