Cel mai mare targ IT pune accentul pe mobilitate

Joi, 15 Martie 2007, ora 09:08
1287 citiri

CeBIT 2007 Hanovra, cel mai mare eveniment IT&C la nivel mondial, se va concentra pe solutiile high-tech mobile si pe noile tehnologii abia iesite din laboratoarele marilor companii.

Targul de la Hanovra, cu o traditie de 21 de ani, spera sa atraga peste 400.000 de vizitatori anul acesta, dupa ce anul trecut au fost aproape 430.000. Participarea la astfel de evenimente este insa din ce in ce mai scazuta la nivel mondial, dat fiind faptul ca tot mai multa lume se informeaza online sau direct in marile magazine care acum aduc rapid noile tehnologii pe rafturile lor.

CeBIT 2007 se va desfasura in perioada 15-21 martie 2007, iar majoritatea companiilor mari din high-tech sunt prezente acolo, pentru a fi in contact cu fanii si specialistii IT&C tot mai numerosi. Televiziunea pe telefonul mobil, noile telefoane mobile-fashion, precum si noile DVD-uri pe formatele care suporta High-Definition (HD) vor fi vedetele show-ulkui, scrie presa de specialitate. Anul trecut, vedeta evenimentului a fost proiectul Microsoft Origami, care s-a materializat in mai multe computere complete de buzunar (UMPC - ultra mobile PC).

Anul acesta tot mobilitatea pare sa fie vedeta, dar cu atentia mai mult concentrata spre telefoanele mobile care devin tot mai destepte. Producatorii de telefoane mobile participa in mod traditional la acest eveniment cu cele mai noi produse. Se pare ca si linia de produse UMPC a evoluat, in sensul ca bateria tine acum mai mult si aplicatile Windows ruleaza mai acceptabil decat primele variante. Tablet PC ramane in continuare un proiect fara succes de masa, dar are fanii sai.

Sony va prezenta la Hanovra PlayStation 3 in fata fanilor europeni. Se pare ca unele nume mari nu vor merge anul acesta la CeBIT. Apple nu participa in mod traditional, iar pe lista se adauga acum Nokia, Philips, Motorola si Canon, precum si alti producatori cunoscuti.

Ca si in anii anteriori, CeBIT este evenimentul pasionatilor de gadgeturi, dar si al cautatorilor de oportunitati. Cel mai mare targ de tehnologie aduce foarte multe companii la un loc, iar inovatiile sunt deseori prezentate in premiera mondiala. Vizitatorii sunt atat din Europa, cat si din America sau Asia. Ultimele doua zile ale targului permit vanzarea de produse la stand, iar producatorii chinezi extrem de numeori deseori fac oferte extrem de atragatoare celor care vin in aceasta perioada.

La CeBIT vor participa 6.000 de companii din 77 de tari, iar numarul ziaristilor acreditati depaseste 10.000. Cu toate acestea, se simte si la Hanovra senzatia de declin care a dus la inchiderea mai multor targuri IT din SUA. Spatiul s-a redus cu o treime de la editia cea mai buna (2001), iar numarul vizitatorilor s-a redus de asemenea semnificativ. ramane de vazut daca reducerea expozitiei cu o zi va avea vreun efect.

Specialistii spun ca atentia publicului s-a mutat spre evenimente focusate mai bine pe o anumita tema, cum ar fi 3GSM, reuniunea anuala oficiala a industriei de telefonie mobila.

Bloombiz