Ce nu trebuie sa faci cu un telefon mobil

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 08:23
2090 citiri
Ce nu trebuie sa faci cu un telefon mobil

Telefonul mobil este extrem de util in foarte multe situatii, insa din cauza utilizarii lui iti poti pierde chiar si viata sau poti pune in pericol siguranta altora din jurul tau. Afla ce nu trebuie sa faci cu telefonul mobil.

Telefonul nu trebuie utilizat la volan, nu trebuie lasat fara parola si nici nu trebuie utilizat pentru a comunica oricui locatia in care te afli, atunci cand nu esti acasa, potrivit e-week.

Iata alte lucruri la care ar trebui sa ai mare grija, atunci cand ai un smartphone:

Nu vorbi la telefon, la volan

Vorbitul la telefon, la volan, poate fi tot atat de periculos ca si conducerea automobilului sub influenta alcoolului.

Nu lasa smartphone-ul fara parola

Este riscant sa iti lasi telefonul fara parola, pentru ca odata furat, oricine iti poate accesa casuta de e-mail, arhiva si alte informatii personale si profesionale extrem de valoroase.

Nu accesa informatii bancare

Desi majoritatea bancilor ne permit sa accesam conturile de pe smartphone prin intermediul unei aplicatii ce poate fi descarcata, asta nu este intotdeauna cea mai buna alegere. La inceputul acestui an, un sondaj arata ca majoritatii aplicatiilor bancare le lipsesc sistemele de securitate. Cel mai bine e sa accesezi site-urile bancare de pe laptopul personal.

Nu descarca aplicatii din surse necunoscute

Posesorii de telefoane Android au avut mari probleme dupa ce au descarcat programe din surse nesigure. Teoria nu se aplica doar pentru Android, ci pentru oricare alt sistem de operare

Nu dezvalui datele personale in retele wireless

Datele personale vizibile tuturor in retelele WiFi te fac vulnerabil in fata celor care fura si vand mai departe astfel de informatii.

Nu scrie SMS la volan

Tehnologia touchscreen necesita o doza mai mare de atentie decat atunci cand manevrezi un telefon clasic. Daca vorbitul la telefon e periculos, atunci tastarea de SMS-uri pe touchscreen este si mai periculoasa, potrivit studiilor.

Nu trece cu vederea practicile de securitate

Daca pe computerul personal nu ai da click pe un link dubios sau nu ai deschide un e-mail de la un necunoscut, de ce ai face asta de pe smartphone?

Nu accesa mail-ul de serviciu din orice retea

Casuta de mail de la serviciu, cu informatii pretioase pentru tine si compania ta, poate fi accesata acum oricand si oriunde. Tocmai de aceea, cei care comit infractiuni cibernetice sunt mereu cu ochii pe retelele cu o slaba securitate si tu trebuie sa o accesezi doar atunci cand esti sigur de reteaua pe care o folosesti.

Nu spune unde esti atunci cand nu esti acasa

Popularitatea Facebook Places poate deveni nociva, daca informatiile publicate de tine ajung in mainile cui nu trebuie.

Nu alege un abonament prea scump

Majoritatea posesorilor de smartphone aleg abonamente prea scumpe si nici macar nu au nevoie de toate optiunile. Evalueaza-ti nevoile si nu exagera in aprecieri, daca nu vrei sa platesti servicii inutile.

#telefon risc, #ce sa nu faci cu un, #acces informatii bancare telefon, #parola telefon , #Telefoane mobile