Carphone Warehouse preia AOL UK pentru 550 milioane euro

Joi, 12 Octombrie 2006, ora 09:40
1077 citiri

Grupul britanic de telefonie Carphone Warehouse, cel mai mare vanzator de telefoane mobile din Europa, a anuntat, miercuri, preluarea AOL UK, divizia britanica a grupului Time Warner, pentru 370 milioane lire sterline (aproximativ 550 milioane euro), informeaza AFP.

Cu aproximativ 2,1 milioane clienti, AOL UK este unul din cei mai mari furnizori de servicii de acces la Internet in banda larga din Marea Britanie. In 2005 aceasta societate a realizat o cifra de afaceri de 442,1 milioane lire sterline si un profit din exploatare de 14,1 milioane lire sterline.

Prin preluarea AOL UK, Carphone Warehouse va deveni al treilea furnizor de Internet in banda larga din Marea Britanie, dupa fostul monopol de telecomunicatii BT Group Plc si operatorul de televiziune prin cablu NTL Inc.

Carphone Warehouse spera ca aceasta achizitie ii va spori cu 10 milioane lire sterline profitul brut realizat in acest an, pentru ca in 2007 sa-i aduca intre 30 si 40 milioane lire sterline. In plus, noua achizitie va permite celor de la Carphone sa vina in intampinarea celor interesati de pachetul de 'Internet gratuit', care, in schimbul sumei de 30 de lire sterline pe luna cat reprezinta chiria liniei telefonice, ofera Internet in banda larga gratuit plus convorbiri telefonice nelimitate in reteaua nationala si in Uniunea Europeana.

Separat, Carphone Warehouse a anuntat miercuri ca in exercitiul fiscal curent, incheiat la finele lunii martie 2007, profitul sau brut va fi mai mic cu 10 milioane lire sterline fata de suma de 120 milioane lire sterline cat estima initial, motivul principal fiind tocmai pierderile provocate de demararea ofertei 'free broadband' in luna aprilie.

Rompres