Apple mizeaza pe iPhone 5 pentru zdrobirea concurentei

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 23:08
1260 citiri
Apple mizeaza pe iPhone 5 pentru zdrobirea concurentei

Apple a lansat cel mai nou smartphone, iPhone 5, la aproape un an de la moartea fostului CEO, Steve Jobs. Telefonul este primul care vine cu schimbari la capitolele design si hardware, fata de modelele lansate din 2010.

Apple detine deja o cota de pana la 70% din piata tabletelor, la nivel mondial, dar vrea mai mult, scrie Bloomberg. Principalii concurenti pe acest segment sunt Samsung si Asus. Pentru ca utilizatorii pot descarca foarte usor aplicatii de pe internet, pot urmari videoclipuri sau se pot juca, Apple ar putea spera chiar sa depasesca si alti giganti din industria IT care nu sunt neaparat competitori directi.

Apple ar putea castiga un segment important si din cota detinuta, in prezent, de Microsoft sau Google, datorita aplicatiilor, vitezei de reactie si interactiunii prietenoase cu utilizatorul, prin intermediul tehnologiei tactile, mai arata publicatia citata.

"iPhone 5 este gandit ca un produs care tinteste prima pozitie in topul vanzarilor, avand in vedere caracteristicile tehnice imbunatatite", considera Shaw Wu, analist in cadrul Sterne Agee&Leach. In opinia sa, lansarea de miercuri de la San Francisco, un eveniment marca Apple, a venit cu putine noutati. "Se pare ca zvonurile are au circulat pana acum au fost adevarate", a completat specialistul.

Dupa anuntul Apple, actiunile companiei au castigat mai putin de un procent, la bursa de la New York. Actiunile Apple se tranzactionau cu 664 de dolari, la ora 2:13 p.m, ora locala din New York.

#iphone, #iphone 5, #Iphone lansare , #Telefoane mobile