Apple ar putea cere interzicerea lansarii Samsung Galaxy S III in SUA

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 11:30
1439 citiri
Apple ar putea cere interzicerea lansarii Samsung Galaxy S III in SUA

Un avocat care reprezinta firma Apple a spus ca producatorul de iPhone si Ipad ar putea incerca sa obtina un ordin de la Tribunal pentru a interzice lansarea Samsung Galaxy S III in Statele Unite ale Americii.

La audierea de marti de la tribunalul federal din San Jose, California, avocatul Josh Krevitt a spus ca Apple ar putea depune o cerere pentru obtinerea unui ordin temporar de restrictie in cazul Samsung cel mai devreme vineri, potrivit Reuters.

Apple a dat in judecata Samsung anul trecut pentru incalcarea unor patente, acuzand compania sud-coreeana de faptul ca a copiat anumite caracteristici ale iPhone. Samsung a introdus rapid o actiune similara impotriva grupului american, iar cei doi giganti se judeca in prezent in aproximativ 30 de procese in zece tari, pe patru continente.

Comentariile Apple vin la o zi dupa ce Samsung Electronics, compania cu cele mai mari vanzari de smartphone-uri din lume, a extins atributiile directorului executiv pentru a supraveghea strategia corporate in cadrul intregului grup Samsung - un conglomerat format din mai mult de 80 de companii.

Apple a depus cereri saptamana aceasta pentru a interzice comercializarea Samsung Galaxy S III su Samsung Galaxy Nexus. Precomenzile pentru Samsung Galaxy S III au ajuns la noua milioane de unitati in intreaga lume.

Produsele din gama Galaxy ruleaza cu sistemul de operare Android, dezvoltat de Google. Echipei de avocati ce reprezinta Samsung in acest proces i s-au alaturat si cativa reprezentanti legali ai Google.

Apple a acuzat si Motorola Mobility, companie detinuta de Google, de incalcarea patentelor privind iPhone-urile. Procesul va incepe saptamana viitoare, la un tribunal federal din Chicago.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apple samsung proces, #lansare Samsung SUA, #proces Apple Samsung SUA, #Samsung acuzatii Apple , #Telefoane mobile