Africa, conectata la "mobile": Telefonul, o jucarie in jungla?

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 18:14
3642 citiri
Africa, conectata la "mobile": Telefonul, o jucarie in jungla?

Africa va suferi o crestere in masa a numarului de utilizatori de telefoane mobile, care va atinge in 2012 cifra de 735 de milioanede abonati, care isi vor folosi telefonul mobil pentru absolue orice, de la transfer de bani pana la studii de urmarire a animalelor salbatice.

Potrivit unui raport, nivelul de abonare a crescut cu aproximativ 20% in ultimii 5 ani, iar pana in 2012 expertii se asteapta ca numarul abonatilor sa atinga cifra de 735 de milioane, potrivit DailyMail.

Utilizatorii de telefoane mobile din Africa de Sud pot primi mesaje in orice moment ori de cate ori banca sesizeaza o activitate in contul lor bancar sau pe cardul de credit. In Africa, telefoanele sunt folosite si ca aparate de radio, mini-biblioteci si chiar si cinematografe.

Conectati la lumea mobile, africanii isi folosesc telefonul pentru a se uita la filme sau pentru a se abona la reviste online.

Multi consumatori din Africa in special cei din zonele rurale duc de cele mai multe ori lipsa de acces la sucursalele bancilor.

La inceputul acest an, gigantul Visa a platit 110 milioane de dolari pentru Fundamo, o companie din Africa de Sud, care ajuta companiile de telefonie mobila si bancile sa permita clientilor transferul de bani instantaneu prin dispozitivele mobile.

"Este ieftin, rapid si sigur", preciza presedintele Fundamo, Red Sward. Fundamo s-a extins dincolo de Africa, pana in Orientul Mijlociu, Asia si SUA pentru a lucra la dezvoltarea celor mai sofisticate telefoane mobile, a anuntat reprezentantul companiei.

Peter Lyons, expert in politica GSMA este de parere ca vor exista din ce in ce mai multi cetateni africani care vor cere o mai buna acoperire si servicii la preturi accesibile. Potrivit acestuia, 5,5 milioane de africani au fost deja angajati in industria mobile.

GSMA a cerut guvernelor sa aloce un spectru de banda mai mare si sa reduca impozitele pentru operatori cu scopul de a stimula in continuare expansiunea telefoanelor mobile.

Cu toate acestea, sociologii au descoperit ca tehnologia mobila a schimbat interactiunea sociala.

Oamenii tind sa acorde o atentie mai deosebita telefoanelor mobile chiar si atunci cand se afla intr-un grup de prieteni, in timp ce toate aspectele vietii sunt legate intr-un fel sau altul de telefoane mobile.

Potrivit expertilor, telefonul mobil a devenit o parte importanta a comunitatilor traditionale din Africa.

#africa telefonie mobila, #telefoane mobile africa, #industrie tech africa, #operatori telefonie mobila africa , #Telefoane mobile